Въпреки войната гигантът Unilever инвестира 20 млн. евро в нов завод край Киев Снимка: © Unilever

Unilever обяви, че ще инвестира 20 млн. евро в нова производствена база в района на Киев в Украйна. Фабриката ще подкрепи разрастващия бизнес на производителя на потребителски стоки, известен с брандове като Rexona, Dove и Cocolino, както и ще затвърди дългосрочния му ангажимент към страната.

Строителството на завода ще започне тази година и се очаква да бъде открит през 2024 г. По план той ще създаде повече от 100 нови работни места в региона.

Новината идва навръх 30-ата година от началото на дейността на Unilever в Украйна. Но и на фона на разразилото се недоволство от решението на гиганта да продължи да развива бизнес в Русия, след като тя нахлу в съседната държава.

Новият производствен център ще снабдява предимно местния украински пазар, но има потенциал за износ на стоки и за европейските пазари.

„Тази инвестиция показва дългосрочния ни ангажимент към страната и нейните граждани, включително нашите служители, клиенти и партньори“, заяви Васил Бовдилов, генерален мениджър на Unilever за Украйна.

Понастоящем за компанията в Украйна работят над 100 души.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024