Снимка: © bTV

Търговският обект, свързан с оголения кабел, убил 16-годишното момче в София, е на дружество „Дениа 2016“ ЕООД. Това обявиха от община „Триадица“ след проверка на инцидента с токовия удар.

Проводникът, причинил смъртта на момчето, е свързан към павилион на бул. „Иван Гешов“. Собственик на фирмата, която го държи, е Иван Иванов от Варна. Той я управлява от май 2019, гласи информацията от разследването, цитирана от „Фокус“ и „24 часа“.

Обектът не е функционирал по време на проверката. Работил е от 2016 г. в двора на болница „Св. Иван Рилски“, от която обявиха, че нямат общо със случая.

След инцидента с токовия удар: Кои са важните въпроси и защо институциите бягат от отговорност

Има преписка за узаконяването на обекта, но и за премахването му. И двете са приключили с искане на информация от областна управа и болничното заведение, заявено от районната администрация през май 2019, но още няма отговор.

От шахтата близо до светофара са изведени два кабела, които са прокарани по оградата до два частни търговски обекта. Първият е общински терен, а другият – стопанисваният от „Дениа 2016“ павилион.

Софийска градска прокуратура също започна разследване по случая, което е в начална фаза. От държавното обвинение обещаха, че предстои изискване на множество документи от различни институции, които имат отношение по случая - Столична община, Община "Триадица", ЧЕЗ, ръководството на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" и търговеца, ползващ павилион в непосредствена близост до местопроизшествието.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна се прицели в руските сили, които стрелят по и от АЕЦ "Запорожие"

Зеленски определи тези войници като "специална цел"

Салман Рушди вече не е на командно дишане и може да говори

Писателят бе нападнат по време на своя лекция

Почина поетесата Екатерина Йосифова

Българската писателка си отиде на 81 години

Консерваторите в САЩ пускат свое приложение за запознанства за "хора с правилно разбиране за света"

Потребителите от женски пол ще могат да получат безплатни премиум акаунти, но мъжете ще трябва да си платят за него