Васил Божков остава в ареста. Прокуратурата твърди, че e имал бизнес отношения с Пригожин (Обновена) Снимка: © Булевард България

Новината е обновена на 26 август в 18:31 часа


Васил Божков остава в ареста. Това реши Софийският градски съд на база събраните доказателства срещу бизнесмена.

Прокуратурата представи твърдения, че той е имал бизнес отношения с лидера на "Вагнер" Евгений Пригожин, свързани с хазарта в Крим.

Прокурорът Ангел Кънчев заяви, че в компютъра на бизнесмена са намерени доказателства за негова комуникация с Пригожин, както и с други руски граждани, санцкионирани след незаконното анексиране на украинския полуостров Крим.

По думите му, предприемачът поздравил Русия по повод анексията на Крим през 2014 г. и изразил желание да направи инвестиции там. Кънчев изнесе и други твърдения - че Божков е притежавал 51% от хазартна фирма в Крим, която била директно свързана с Пригожин.

Държавното обвинение официално поиска постоянен арест за Божков, който изненадващо се върна в България след 3 години в Дубай, където се укриваше заради няколко разследвания срещу него.

Постоянният арест, който прокуратурата поиска, е във връзка с делото за хазартния му бизнес. По него Божков е с обвинение, че е ръководил организирана престъпна група. Малко по-рано стана ясно, че преди месеци съдебният орган е прекратил едно от разследванията срещу Божков - това за опит за държавен преврат.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024