Снимка: © Булевард България

"Възраждане" предлагат в парламента да се влиза след направен тест за наркотици и алкохол, който депутатите сами да си плащат. Народните представители от най-малката по численост група свързаха искането си с изказването на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта след протеста на 12 януари срещу зеления сертификат.

Ицо Хазарта към "Възраждане": Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?

Вчера от парламентарната трибуна Ицо Хазарта се обърна към представителите на "Възраждане" и заяви: "Ако реша да извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главния прокурор да ми поиска депутатски имунитет? Да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?"

Депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев осъди изказването на Христо Петров и отправи критика към заместник-председателя на парламента Кристиан Вигенин, който по думите му не направил забележка на депутата. 

"Притеснително е депутат да обижда на фашисти и това да се толерира", заявиха на брифинг от "Възраждане". "Затова ние входирахме предложение, в което искаме в сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки един от нас, като депутат, влиза трезвен и без наркотици в парламента. Затова искаме при влизане депутатите да си плащат тест за наркотици и алкохол". 

Според тях така народните представители щели да доказват, че са "адекватни и не правят квалификации, които обиждат гражданите или депутатите". Те смятат, че след като има условие за правене на тестове за коронавирус на хората без ваксина, не би имало проблем да се въведе и тази мярка. 


Площадът ще остане празен


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Българско селфи

Един нов пророк ми казва да пия белина. Тя вреди на дрехите, но помага за здравето

Стефан Янев: Няма струпване на войски на НАТО в България

"Такова решение няма - дискутира се и скоро ще бъде обявено пред гражданите", заяви министърът на отбраната

Huawei FreeBuds Lipstick - един много дизайнерски продукт

Безспорно са най-секси слушалките на пазара 

Срокът на "зелените сертификати" в България няма да се променя

За пътуване в ЕС обаче има специални правила от 1 февруари

"Галъп": Радев остава най-харесваният политик, за първи път от 2009 кабинетът се ползва с доверие

Над 60% искат Скопие в ЕС, но при спазване на Договора за добросъседство

Защо Русия обгради Украйна? Причината не е НАТО, а великоруската амбиция на Путин

Британският министър на отбраната Бен Уолъс към Русия: Ние нямаме конфликт с руския народ, а със зловредните дейности на Кремъл

Трагедия с 8 жертви помрачи Купата на африканските нации

Безредици на стадиона в камерунската столица Яунде