"Възраждане" отговориха на Ицо Хазарта: "В парламента да се влиза с тест за наркотици и алкохол" Снимка: © Булевард България

"Възраждане" предлагат в парламента да се влиза след направен тест за наркотици и алкохол, който депутатите сами да си плащат. Народните представители от най-малката по численост група свързаха искането си с изказването на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта след протеста на 12 януари срещу зеления сертификат.

Ицо Хазарта към "Възраждане": Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?

Вчера от парламентарната трибуна Ицо Хазарта се обърна към представителите на "Възраждане" и заяви: "Ако реша да извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главния прокурор да ми поиска депутатски имунитет? Да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?"

Депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев осъди изказването на Христо Петров и отправи критика към заместник-председателя на парламента Кристиан Вигенин, който по думите му не направил забележка на депутата.

"Притеснително е депутат да обижда на фашисти и това да се толерира", заявиха на брифинг от "Възраждане". "Затова ние входирахме предложение, в което искаме в сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки един от нас, като депутат, влиза трезвен и без наркотици в парламента. Затова искаме при влизане депутатите да си плащат тест за наркотици и алкохол".

Според тях така народните представители щели да доказват, че са "адекватни и не правят квалификации, които обиждат гражданите или депутатите". Те смятат, че след като има условие за правене на тестове за коронавирус на хората без ваксина, не би имало проблем да се въведе и тази мярка.


Площадът ще остане празен


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Путин сравни войната в Украйна с борбата срещу нацистка Германия: "Отново ни заплашват танкове Leopard"

Руският президент отбеляза 80-годишнината от битката при Сталинград с познатата за Кремъл пропаганда

07:34 - 03.02.2023

КС да тълкува понятието "независимост на съдебната власт", поиска ГЕРБ

ГЕРБ е сериала КС с искане той да тълкува понятието "независимост на съдебната власт" на фона на предложената в парламента съдебна реформа

20:48 - 02.02.2023

ДАНС сезира прокуратурата заради меморандума с Gemcorp, ПП приветстваха проверката

Следва прокуратурата да назначи проверка и да прецени дали има доказателства за евентуално извършено престъпление.

20:13 - 02.02.2023

ДПС потвърди, че Хамид Хамид е в САЩ. Но пропусна да спомене, че е там с Гешев

Депутатът от ДПС Хамид Хамид е заедно с Гешев в САЩ

19:11 - 02.02.2023

Måneskin: Историята на успеха на 4-ма млади италианци и най-голямата рок група от години насам

Måneskin не е обичайна рок група, която пробива в света на музиката. Най-необичайното в нея е, че тя е от Италия - страна, която едва ли се слави като огнище на международни рок звезди.

19:00 - 02.02.2023

ЕС ще разследва “престъпления срещу мира“, извършени в Украйна

Центърът ще бъде установен в Хага и ще има за цел да "координира събирането на доказателства" за престъпления на агресия

16:42 - 02.02.2023

Никой не иска да е съдия по дело срещу прокурорски син

19-годишният младеж е с 8 обвинения, в това число закана за убийство и побой

16:41 - 02.02.2023

След среща с унгарския държавен глава, Радев повтори позицията на Орбан за войната в Украйна

Според Радев, конфликтът няма да бъде решен с още оръжия, а с "воля за диалог и дипломатически усилия"

15:53 - 02.02.2023