Вече нямате оправдание да не ползвате телефоните Huawei Снимка: © Мира Дерменджиева за BoulevardBulgaria.bg

За какво ти е този Huawei, като нямаш Google” е въпрос, който вече не се налага да оборвам с пълния списък от технологични предимства на новата ми Нова (Huawei Nova 10Pro) - един смартфон, към който се привързах за по-малко от седмица. От една страна заради зверски издръжливата батерия, която ми осигурява ежедневната доза Нетфликс стрийм преди лягане и лукса да не зареждам по 2, а понякога и по 3 дни. От друга страна, защото 0% до 100% батерията се пълни за по-бързо от един душ време.

И камерата, разбира се, която в последните години стана аргумент номер едно за покупката на телефон.

Няма да крия, че единственият минус, който доскоро помрачаваше безоблачната връзка с новата ми Нова беше липсата на back up на кадрите, които преди автоматично се синхронизираха в облака на Google Photos. Улеснение, което, като дългогодишен потребител на андроид телефони, приемах за даденост.

Новината обаче, че вече е налично работещо решение, което позволява на потребителите да инсталират приложенията на Google директно на Huawei телефона си, зарадва всички любители на марката.

Вече не се налага да ги достъпват през браузър или да използват ограничени техни версии.

Това става с помощта на приложението Gbox, което се инсталира заедно с първото ви инсталирано гугълско приложение и просто трябва да го оставите да върши своята магия ( не трябва да го триете). В актуализирания Huawei App Gallery има всички важни приложения: Google Maps / YouTube /YouTube Music / Google Drive/ Google /Google Docs/ Google Slides/ Google Photos / Google Translate/ Google News/ Google Sheets/ Discord /Google Classroom /Google One / Disney+ /Google Earth / Duolingo / HBO Max / Amazon Prime Video/ Microsoft OneDrive / Dropbox / Airbnb

Предполагам, че имате доста въпроси, затова минавам по същество

1) Сигурни ли са тези приложения? Да. Те са разработени от GBox (running in GBox) и са минали всички тестове за сигурност, както и останалите приложения, които може да намерите в магазина на Huawei като Netflix, Facebook и т.н. Преди да ги добавят в своя магазин, от екипа на Huawei App Gallery правят проверка, която се състои от четири етапа – верифициране на реалното име на разработчика; допълнителни механизми за сигурност при изтегляне; инсталиране; както и мониторинг на работата на приложенията след изтегляне.

Подобно на други app-ове от същия сегмент, GBox симулира защитена среда, която да позволи работата на приложенията на Google. Един от огромните плюсове е, че ползването на google-ските апове през gbox гарантира липсата на каквито и да е реклами. И всичко се изпълнява без каквито и да е допълнителни стъпки.

2) Лесно ли се инсталират? По-лесно е отколкото си представяте. Не е нужно да работите като IT или да пишете за технологии, за да се справите сами. Самата аз отлагах инсталирането им, защото си мислех, че ще се изисква по-висш пилотаж като клониране на устройства и нови профили. Оказа се толкова лесно колкото инсталирането на нормален app като Instagram например.

3) Какви са стъпките за инсталиране:

3.1.) Първо трябва да се убедите, че в настройките на вашия смартфон като държава/регион сте посочили България.

Huawei System Region

3.2.) След това проверете дали България е избрана за регион и в акаунта ви, с който достъпвате App Gallery.

Huawei App Gallery

3.3) След това отивате в App Gallery и търсите приложението, което ви липсва. В моя случай това бяха google photos u google maps

Huawei Gbox Installment guide

3.4) Инсталирането на самото приложение GBox се прави еднократно, заедно с първото Google приложение, което откриете директно в AppGallery.

Installment Youtube app Gbox

3.5.) Инсталирате избрания от вас app – Youtube или Google maps, като давате разрешение на приложението да получи правата, които са му нужни, за да функционира аналогично на андроидските им версия. Както казах, всички приложения, които работят върху GBox, са преминали тестовете за сигурност на Huawei App Gallery, така както мобилното банкиране на моята банка, например.

Huawei Google installment

3.6.) След това попълвате своя google-ски профил с име и парола и voila - HBO Max, Dropbox и Youtube.

  1. Какво е GBOX?

GBOX е 3rd party application (приложение разработено от трета страна), което е налично в магазините за приложения не само на Huawei, но и на други международни брандове като - Galaxy Store, Get Apps и други. То дава възможност да се ползват не само Google-ски приложения, но и стрийминг платформите за кино и сериали като Disney + u HBO Max. Също така се надяваме приложенията постоянно да нарастват, поради тази причина може да ги следите отново в AppGallery в частта “от същия разработчик/from the same developer”

  1. Какво е App Gallery?

Рестрикциите, които САЩ наложи в мандата на Доналд Тръмп като форма на икономически натиск срещу Китай, включваха забраната гиганти като Google да работят с водещи технологични компании от Китай.

Липсата на Google Mobile Service не се оказа толкова апокалиптична, колкото се предричаше. Като част от операционна система EMUI (базирана на Android), Huawei разви своята алтернатива на Google Play. Магазинът за мобилни приложения на Huawei е AppGallery, а интегрирана част от него е търсачката Petal Search, чрез която можете да достъпите още повече аппове в зависимост от вашите интереси.

  1. Кои приложения може да намерим в Huawei APP GALLERY и профила на GBox:

Google Maps
YouTube
YouTube Music
Google Drive
Google
Google Docs
Google Slides
Google Photos
Google Translate
Google News
Google Sheets
Discord
Google Classroom
Google One
Disney+
Google Earth
Duolingo
HBO Max
Amazon Prime Video
Microsoft OneDrive

Dropbox

Airbnb


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024