Христо Мутафчиев, Богдана Карадочева, Александър Кадиев, Йордан Йовчев, Мария Гроздева и други известни артисти, музиканти и атлети се включиха в нова кампания за набиране на дарения в подкрепа на ФК "Левски". Клубът се намира в тежко финансово състояние след кризата около смяната на собствеността и прехвърлянето на акциите от Васил Божков и Георги Попов към Наско Сираков. 

В клип, озаглавен "Един за всички, всички за "Левски", известни привърженици на футболния клуб призовават феновете да отделят средства за издръжката му - със специален акцент върху хората, които живеят извън България

"Вековният "Левски" има нужда от теб - българина, живеещ, работещ, учещ далеч от родния си дом, от България. Футболен клуб "Левски", създаден с толкова много любов, се нуждае точно от твоята помощ", казва Христо Мутафчиев в началото на 3-минутния клип. 

"106 години по-късно ФК "Левски" може да изчезне", предупреждава актьорът Кирил Ефремов, след което се включва Богдана Карадочева: "Това няма да се случи. Ти можеш да спасиш "Левски". 

Сред останалите лица на кампанията са Маргарита Хранова, Камен Воденичаров, Дивна, Стефан Димитров и др. 

"Отборът на народа се нуждае от теб", казва футболистът Иван Горанов. 

В клипа се посочва, че всеки, който помогне, ще бъде вписан в златната книга на дарителите, която се съхранява в музея на "Левски". 

"Унизителното състояние, до което е докаран любимият ни отбор през последните 10 години управление, изисква пълна мобилизация и отдаденост, за да успеем да го вдигнем от дъното и да го възкресим! Днес се обръщам към нашите милиони сънародници живеещи по света, далече от дома си. Не само към левскарите в чужбина, а към всички българи със зов за помощ, да спасим една истинска институция в спорта, един Символ на любовта и победата, една вековна славна традиция", казва новият мажоритарен собственик на ФК "Левски" Наско Сираков. 

Сираков посочва, че гарантира "пълна прозрачност" на средствата, които ще постъпят в клуба. "С ваша помощ ще върнем "Левски" към корените му". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина