На 26 юли Dentsu обяви назначението на Велимира Петрова за Групов Търговски Деректор на компанията за Югоизточна Европа. Тя ще ръководи търговските екипи на компанията в България, Румъния, Хърватия, както и Адриатическия регион. Велимира става част и от управленския съвет. Нейните отговорности ще включват още управление на инвестициите, развитие на медийни и търговски стратегии, както и разработване на оригинално и развлекателно съдържание.

Велимира се присъединява към dentsu с над 20 години опит в областта на медийите и търговските практики. Досега тя е изпълнявала ръководни роли в Nova Broadcasting Group, част от United Group, като и радио групата на bTV Media Group.

„Репутацията на Велимира в трансформирането на бизнеси и постигането на търговски цели с дългосрочна визия и отчетлив стил на лидерство се вписва напълно в начина, по който искаме да развиваме бизнеса на dentsu – да сме безспорно най-интегрирата компания за модерни маркетингови решения в региона.", коментира Радослав Неделчев, Главен Оперативен Директор на dentsu за Югоизточна Европа

"Нейният изключителен медиен опит, комбиниран с най-добрите търговски практики и знание за региона на Югоизточна Европа ще бъде истинско предимство за нас. Уверен съм, че чрез своята енергия и страст към съвременни медийни подходи, Велимира ще допринесе изключително в доставянето на ефективни решения за нашите клиенти.“, допъни Неделчев.

„Да се присъединя към dentsu в най-вълнуващия етап от изграждането на истински интегрирана модерна маркетингова компания в Югоизточна Европа е невероятно предизвикателство и чест.". каза самата Велимира Петрова.

Присъединявам се към една много добре позиционирана, професионална, динамична и гъвкава организация с ясни ценности, в които се припознах. Екипният дух и ориентираният към клиента подход е това, върху което ще стъпя, за да надграждам и допринасям за по-нататъшния растеж на dentsu и нашите клиенти в региона.
С нетърпение чакам да се присъединя към този страхотен екип.”, завърши Петрова.

Назначаването на Групов Търговски Директор е част от планираната интеграция на dentsu в Югоизточна Европа, включващ България, Румъния, Хърватия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Черна Гора, Северна Македония, Косово. Чрез своята интегрирана мрежа от агенции и специализирани практики dentsu подкрепя стотиците си клиенти чрез модерни творчески, медийни и технологични решения.

Велимира Петрова ще се присъедини официално към организацията на 1 август 2022 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кметът на Буковлък е привикан в полицията след сигнал за купуване на гласове

Според жители на селото полицейското присъствие е по-засилено от другите населени места

Как и къде да гласувам? Всичко, което трябва да знаете за изборите на 2 октомври

Това е всичко, което трябва да знаете за начина, по който се провеждат изборите

Украйна си върна ключовия град Лиман (Обновена)

Падането му може да бъде най-голямата победа на Украйна на бойното поле след светкавичната контраофанзива

Ювал Ноа Харари разказва историята на човечеството – този път обаче в книга за деца

Писателят обяснява на по-малките за света, в който живеем, войната и климатичните промени

Запознайте се с "Optimus" - хуманоидният робот на Мъск, който ще "трансформира цивилизацията"

Роботът ще стане част от ежедневието на милиони хора и ще "трансформира цивилизацията", смята предприемачът.

Руски знамена, естрадна музика и викове "ура": Пищна церемония в Москва в чест на анексираните територии

Кремъл организира специален патриотичен концерт по повод незаконното анексиране на 4-те украински области

Нова двойка водещи ще води новините по БНТ

Досегашният водещ на новините Даниел Михайлов слиза временно от екран