На 26 юли Dentsu обяви назначението на Велимира Петрова за Групов Търговски Деректор на компанията за Югоизточна Европа. Тя ще ръководи търговските екипи на компанията в България, Румъния, Хърватия, както и Адриатическия регион. Велимира става част и от управленския съвет. Нейните отговорности ще включват още управление на инвестициите, развитие на медийни и търговски стратегии, както и разработване на оригинално и развлекателно съдържание.

Велимира се присъединява към dentsu с над 20 години опит в областта на медийите и търговските практики. Досега тя е изпълнявала ръководни роли в Nova Broadcasting Group, част от United Group, като и радио групата на bTV Media Group.

„Репутацията на Велимира в трансформирането на бизнеси и постигането на търговски цели с дългосрочна визия и отчетлив стил на лидерство се вписва напълно в начина, по който искаме да развиваме бизнеса на dentsu – да сме безспорно най-интегрирата компания за модерни маркетингови решения в региона.", коментира Радослав Неделчев, Главен Оперативен Директор на dentsu за Югоизточна Европа

"Нейният изключителен медиен опит, комбиниран с най-добрите търговски практики и знание за региона на Югоизточна Европа ще бъде истинско предимство за нас. Уверен съм, че чрез своята енергия и страст към съвременни медийни подходи, Велимира ще допринесе изключително в доставянето на ефективни решения за нашите клиенти.“, допъни Неделчев.

„Да се присъединя към dentsu в най-вълнуващия етап от изграждането на истински интегрирана модерна маркетингова компания в Югоизточна Европа е невероятно предизвикателство и чест.". каза самата Велимира Петрова.

Присъединявам се към една много добре позиционирана, професионална, динамична и гъвкава организация с ясни ценности, в които се припознах. Екипният дух и ориентираният към клиента подход е това, върху което ще стъпя, за да надграждам и допринасям за по-нататъшния растеж на dentsu и нашите клиенти в региона.
С нетърпение чакам да се присъединя към този страхотен екип.”, завърши Петрова.

Назначаването на Групов Търговски Директор е част от планираната интеграция на dentsu в Югоизточна Европа, включващ България, Румъния, Хърватия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Черна Гора, Северна Македония, Косово. Чрез своята интегрирана мрежа от агенции и специализирани практики dentsu подкрепя стотиците си клиенти чрез модерни творчески, медийни и технологични решения.

Велимира Петрова ще се присъедини официално към организацията на 1 август 2022 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024
Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024