Премиерата на новия филм на Брендън Фрейзър под режисурата на Дарън Аронофски "The Whale" ("Китът") изправи публиката на Фестивала във Венеция на крака с аплодисменти, продължили 6 минути.

Емоционалният жест доведе 53-годишния канадски актьор до сълзи, а високите оценки за ролята му вече се превръщат в първи прогнози за номинация за "Оскар".

Фрейзър влиза в образа на учител по английски език, който страда от тежко наднормено тегло. Героят му изпада в криза, след като губи своя интимен партньор - изоставянето го тласка към хранително разстройство и хронично преяждане до степен, в която натрупва около 270 кг телесна маса. В същото време той прави опити да се свърже отново с дистанцираната си 17-годишна дъщеря като последен шанс за изкупление.

В ролята на момичето е Сейди Синк - една от изгряващите звезди от сериала "Stranger Things".

За да изиграе ролята си в The Whale, Брендън Фрейзър носи масивен костюм, имитиращ свръхтежко човешко тяло, като прекарва часове в подготовка на грима във всеки снимачен ден.

"Развих мускули, които не подозирах, че имам", коментира Фрейзър пред журналисти на филмовия фестивал. "Дори изпитвах чувство на световъртеж в края на деня, когато сваляха всички протези. Все едно слизаш от кея и стъпваш върху борда на лодка във Венеция".

Фрейзър коментира, че филмът му е дал способността да разбере какво изпитват хората, страдащи от извънредно наднормено тегло.

"Трябва да бъдеш изключително силна личност - психически и физически - за да обитаваш подобно тяло", казва още той.

"The Whale" е създаден по едноименната пиеса на Самюел Д. Хънтър, който адаптира текста си за продукцията на Дарън Аронофски.

За режисьора това е поредното успешно завръщане във Венеция след първия си опит "The Fountain" (2006), последван от наградения със "Златен Лъв" "The Wrestler" с Мики Рурк (2008), "Black Swan" с Мила Кунис (2010) и "mother!" (2017).

Новите филми, които идват с Фестивала във Венеция


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024