Везенков напуска НБА и се връща в "Олимпиакос", твърдят гръцки медии Снимка: © Getty Images

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков е готов да се върне да играе в "Олимпиакос". Това съобщават няколко гръцки медии и спортни издания, като се позовават на свои източници.

Те посочват, че Везенков е решил да напусне НБА и отново да играе в Европа. Новината идва само, след като преди няколко дни стана ясно, че баскетболистът е част от сделка с размяна на играчи и от следващия сезон преминава в нов отбор - този на "Торонто раптърс".

Гръцките медии обаче пишат, че той се е споразумял за връщане в "Олимпиакос", с който отбор спечели приза за най-добър баскетболист в Евролигата през 2023 г.

Везенков и ръководството на гръцкия баскетболен тим са сключили принципно споразумение за многогодишен договор, като в последните седмици той е информирал треньорите на "Торонто раптърс", че не иска да остава в НБА. Според спортното издание Eurohoops все още се чака официално разрешение от канадския отбор за трансфера.

Везенков стана вторият българин в НБА, когато през юли 2023 г. сключи договор за 20 млн. долара със "Сакраменто кингс".

28-годишният играч така и не успя да намери значима роля при играта на "Кралете", които пропуснаха плейофите. През дебютния си сезон в НБА той изигра общо 42 мача за отбора, като пропусна голяма част от втората половина на кампанията поради контузии. Впоследствие след несполучливия сезон нападателят беше разменен в сделка с "Раптърс".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери искат милиони долари откуп, за да не пуснат крадени билети за концерти на Тейлър Суифт

Хакери изнудват Ticketmaster за милиони долари. Заплашват да пуснат крадени данни за билети на Тейлър Суифт

18:00 - 06.07.2024
Политика

Интервюто на Байдън пред ABC не донесе нищо, за да го избави от кризата

"Само Бог" можел да накара президента на САЩ да се оттегли от изборите

15:34 - 06.07.2024