Viber пуска бизнес профили за компании

Чат платформата Rakuten Viber обяви, че пуска бизнес профили за компании в България и по света. Действията са част от стратегията ѝ за развитие на нейното приложение за разговори.

Нововъведението ще обедини на едно място ключова информация, необходима на клиентите, за да взаимодействат с даден бранд, включително описание на услугите, които компанията предлага, и групиране на съществуващи чатове между клиента и бранда на едно място.

Бизнес профилите съдържат името и логото на бранда, както и син верификационен знак, описание, контакти и канали за комуникация, достъпни чрез Viber. Брандовете ще могат да добавят до 3 физически адреса, линк към уебсайт, телефонен номер и описание до 1000 знака. Потребителите ще могат да търсят бизнес профили чрез въвеждането на ключови думи в полето за търсене във Viber.

Новите профили са публични по подразбиране, което ще улесни откриването им. С тях потребителите могат да изберат най-подходящия канал за комуникация с компанията от Бизнес профила ѝ, а от друга страна, брандовете могат да организират по-ефективно разговорите с клиентите си на едно място.

Акаунтите имат син знак, който гарантира, че потребителите взаимодействат с официални и сигурни бизнеси.

Новият продукт излиза малко след пускането на представените през септември функции за бизнес чатове и папка за верифицирани бизнес съобщения от компании. От компанията съобщават, че сравнително новата функционалност се радва на изключителен успех, като повече от 85 хил. уникални потребители ползват услугите ѝ всеки ден в България с положителна тенденция за повишаване на интереса.

"Последните ни нововъведения осигуряват здрава основа за представянето на допълнителни функционалности като част от мисията на Viber за супер-приложение.Нашата стратегия цели да подобри функционалностите на приложението за крайните потребители и да разшири начините, с които брандовете могат да взаимодействат с клиентите си, доставяйки висока добавена стойност и за двете страни", споделя Кристина Констандаче, изпълнителен директор продажби в Rakuten Viber.

От компанията посочват, че ще продължат да разширяват функционалностите на Бизнес профилите в бъдеще и планират да добавят повече канали за комуникация с брандове, като например чатботове, както и да интегрират допълнителни услуги, предлагани от бизнесите. По-късно през годината се планира и специално предложение, насочено към малкия и среден бизнес.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Близо 56 000 деца от четвърти клас са на изпит по български език

Националното външно оценяване ще продължи 60 минути

07:27 - 29.05.2023

Сарафов обвини Гешев в нелегално подслушване, Гешев сподели поезия

Зам-главният прокурор коментира снимките, от които става ясно, че е ходил в "Осемте джуджета"

21:40 - 28.05.2023

След балотажа: Ердоган печели нов петгодишен мандат

Днешната разликата в бюлетини е около 2,2 млн. в полза на Ердоган

20:19 - 28.05.2023

Румен Радев се реши да връчи втория мандат

Решението идва след като от ГЕРБ обявиха, че замразяват преговорите за кабинет с ротационни премиери

19:01 - 28.05.2023

Асен Василев: Очаквах атака срещу формирането на кабинет

Срещу нас са силите, които направиха България най-бедната страна в ЕС

18:28 - 28.05.2023

Марго Роби от ,,кухнята" на Барби: Много хора не просто са безразлични, те наистина мразят куклата

Как актрисата се подготвя за ролята и още детайли от ,,кухнята"

17:16 - 28.05.2023