Виктория Василева отказва да подаде оставка, очаква охрана заради заплахи

Зам.-председателят на парламента Виктория Василева отказа да изпълни искането на "Величие" да подаде оставка от ръководния си пост.

"Аз не чух никаква мотивация защо трябва да си подам оставката. Аз съм избрана за зам.-председател на Народното събрание от депутатите, по предложение на "Величие". Единствените, които могат да ме отстранят, са депутатите в пленарната зала, освен ако аз не подам оставка - а няма да го направя на този етап. Съобразяването с партийни решения не мисля, че трябва да го обсъждам. Николай Марков ще си вземе решение сам за себе си. Всеки е свободен гражданин с глава на раменете си", обяви тя, часове след като Ивелин Михайлов предизвика и двамата да се оттеглят.

Тя не отрече напрежението сред депутатите, но обяви, че "поне днес" не се е стигнало до решение за разпадане на парламентарната група, чийто член е.

"Всеки има свободна воля да реши дали да подаде оставка като народен представител или да напусне групата и да стане независим", каза тя в интервю за Nova News.

На въпроса дали наистина е отправяла заплахи срещу представители на "Величие", както твърдят Ивелин Михайлов и други хора от партията, тя отговори: "Изглеждам ли ви на човек, който може да заплашва някого? Това, че говоря с малко по-сериозен тон, не означава, че заплашвам. Ако той го е разбрал така, това е въпрос на лични възприятия".

Интервюто с нея започна със съвсем различна "сензация" - твърдението на Василева, че е получила няколко заплахи за живота си.

На въпроса "Кой иска да Ви убие, г-жо Василева", тя отказа да отговори, въпреки че посочи, че "има ясна представа откъде идват тези заплахи" и че става дума за "изключително добре организирана и целенасочена кампания".

Сигналите вече са предадени в службите, каза тя, като посочи, че очаква те да преценят "дали заплахата е реална и дали ще има охрана".

По думите ѝ "трудната атмосфера на работа" в групата на "Величие" се дължала на медийния натиск и на липсата на опит на собствените ѝ колеги.

"Хората са нови и това е необичайна роля. Непознавайки процедурите в Народното събрание, те остават с впечатление, че определени неща не искаме да ги свършим. Парламентът е сериозна институция. Това не е караоке бар, в който си поръчваш песен и я изпяваш", беше обяснението ѝ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери искат милиони долари откуп, за да не пуснат крадени билети за концерти на Тейлър Суифт

Хакери изнудват Ticketmaster за милиони долари. Заплашват да пуснат крадени данни за билети на Тейлър Суифт

18:00 - 06.07.2024
Политика

Интервюто на Байдън пред ABC не донесе нищо, за да го избави от кризата

"Само Бог" можел да накара президента на САЩ да се оттегли от изборите

15:34 - 06.07.2024