Виолета Комитова може да се кандидатира за кмет на София догодина

Бившият служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова може да бъде издигната в предстоящите местни избори за кмет на София следващата година.

Комитова съобщи пред БНТ, че инициативата не идвала от самата нея, а от група граждани, които я потърсили с планове да създадат инициативен комитет за издигане на нейната кандидатура.

"Попитах ги защо, а от разговорите се разбра, че одобряват дейността ми като служебен министър", обясни тя и добави, че това е "нещо в бъдеще време и не е на дневен ред да се говори за местните избори. Комитова все пак допусна, че те може да се проведат и предсрочно.

"В обществото има нагласа за нов кмет на София. В същото време не трябва да се оспорват успехите на сегашния кмет Йорданка Фандъкова", смята Комитова.

Бившият министър е дългогодишен преподавател в Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Тя е известна като автор на разработки по урбанизъм, градоустройство и промишлена архитектура.

Носител е на много награди от архитектурни конкурси. Комитова веднъж вече участва в служебно правителство, назначено от Румен Радев - това на Огнян Герджиков. В него тя беше заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, а при Стефан Янев оглави ведомството и разкри злоупотреби на бившите управляващи от ГЕРБ с така наречените "инхаус поръчки" за строителство на магистрали.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024