След прекъсване от няколко години Virgin Galactic отново предлага билети за космическия самолет SpaceShipTwo. Цената на място за туристически полет до космоса вече започва от 450 000 долара, което е значително увеличение спрямо последните цени от около 200 хил. долара при последните продажби преди години.

Повторните продажби се случват след като миналия месец Ричард Брансън за първи път изпълни успешно полет със SpaceShipTwo до ръба на космоса. Ракетният самолет може да изведе четирима пътници на височина над 50 мили (80 км), където да изпитат няколко минути в безтегловност.

Мисията Unity 22 беше ключова стъпка от тестовете на Virgin Galactic преди да предложи преживяването и за частни лица в края на следващата година.

“След огромният публичен интерес, предизвикан от полета на Unity 22, се вълнуваме да обявим, че от днес отново отваряме продажбите, първо за нашата общност Spacefarer”, обяви изпълнителният директор на Virgin Майкъл Колглейзър в съобщение до медиите. 

Продажбите на билети бяха прекратени през 2014 г. след като тестови полет на SpaceShipTwo завърши с фатален инцидент. В него почина един пилот, а друг беше ранен. След инцидента Брансън обяви, че ще се качи на борда на самолета преди да започне да превозва плащащи клиенти, с което цели да демонстрира увереност в сигурността му. След успеха на 11 юли се очаква първият комерсиален полет на компанията да се случи през септември. 

Ричард Брансън ще излети в космоса преди Безос - вече 600 души са платили за пътешествие с Virgin

Мисията Unity 23 ще има изследователски товар, както и трима души от италианските военновъздушни сили. За такива мисии местата струват по 600 хил. долара, като целта им е изследване на микрогравитация и професионални обучения на астронавти. Клиентите, които биха искали да платят поне 450 хил. долара за място на космическия самолет, ще трябва да почакат на много дълга опашка. На нея има около 600 души, които вече са закупили билети, както и още 1000 потенциални клиенти, направили депозити от по 1000 долара.

Новите билети ще се продават в три варианта - единично място, пакети за двойки, приятели или семейства, както и изкупуване на цял полет. Първоначално продажбите ще са достъпни за списък с проявили интерес, както и общността Spacefarer Community. След това ще бъде отворен списък, в който заинтересовани клиенти ще могат да резервират бъдещи космически полети.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Катастрофиралият автобус е минал през сервиз и в Турция

Собственикът на "Беса транс" твърди, че машината не е имала технически проблеми

Как Витоша се "размина" с 4-етажен подпорен хотел

"Уникалният иновативен нов проект" за "Щастливеца" се оказа визуализация на 4 г.

Община Белица вдига заплатите на всеки ваксиниран служител с 20%

Кметът Радослав Ревански от ДПС призова за масова имунизация

Джак Дорси се оттегля като директор на Twitter

Основателят на Twitter напуска оперативното ръководство за втори път

Спецпрокуратурата не откри престъпление на Гешев по сигнала на Рашков за СРС-тата

Държавното обвинение няма да разследва главния прокурор

От 2022 София пуска билети за 30 и 60 минути в градския транспорт

Цената на първия остава 1,60 лв., вторият ще е 2,20 лв. Има и още промени, предложени от ГЕРБ-СДС

Преговорите за новата власт: Лидерите ще обсъждат спорните въпроси по програмата

Очаква се програмата и имената на министрите да се изяснят през следващата седмица

Матю Макконъхи се отказа от изборите в Тексас въпреки прогнозите за победа

"Политическото лидерство е вдъхновяващ път, но това е път, по който реших, че няма да поема на този етап"