Снимка: © Getty Images

Телекомуникационният оператор Vivacom направи дарение на 900 000 лв. в кампанията на Министерството на здравеопазването за подкрепа на българските медици в борбата с Covid-19. 

Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка на МЗ за подпомагане на лечебните заведения. Целта на кампанията DMS SOLIDARNOST беше за събиране на 5 милиона лева, а дарението на Vivacom покрива почти 1/5 от тях. 

"Vivacom осъзнава голямата отговорност, която носим към обществото в момент, в който сме изправени пред здравна и икономическа криза. Ето защо, заедно с United Group, взехме решение да дарим 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването за овладяване на разпространението на COVID-19 в България. В момент, в който не само България, но и целият свят е изправен пред огромно изпитание, за нас е важно не само да предоставяме качествени телеком услуги, но и да сме солидарни и да покажем нашата отговорност и ангажимент към обществото. United Group дават пример на всички като правят дарения във всяка държава, в която оперират", се казва в съобщение от Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на телекомуникационния оператор. 

United Group - компанията, която беше избрана да придобие Vivacom в края на 2019 г. - прави дарения на обща стойност 3 млн. долара и в останалите шест страни, в които оперира. От тези средства 1,2 млн. долара ще бъдат дарени в пари, а 1,8 млн.- в медицинско оборудване. От Vivacom подкрепят и мерките за ограничаване на разпространението на болестта с кампанията #ОстаниВкъщи, с която осигуряват допълнителни безплатни пакети с мобилни данни, фиксирани услуги, достъп до ТВ-канали и др. 

3 нови респиратора с DMS SOLIDARNOST 

От Министерството на здравеопазването съобщават, че три респиратора ще бъдат закупени с част от парите, които вече са дарени в кампанията DMS SOLIDARNOST.

Новите апарати ще бъдат доставени на областните болници в Монтана, Силистра и Шумен, за да осигурят адекватна медицинска помощ на пациенти, страдащи от Covid-19. Очаква се те да бъдат на разположение на лекарите до края на месец май. 

Според последните данни на МЗ - средствата от даренията с SMS-и с текст SOLIDARNOST на кратък номер 17 777 вече са надвишили 125 хиляди лева. 

Отделно - по дарителската сметка на здравното министерство в подкрепа на болниците, обслужващи пациенти с Covid-19, са събрани 1 920 346 лева (към 27 март, петък, т.е. преди дарението на Vivacom). Новата информация за постъпващите средства се актуализира периодично. 

Дарителската сметка на Министерството на здравеопазването е:

IBAN BG91BNBG96613300129302

BIC BNBGBGSD

Булстат на Министерство на здравеопазването:  BG 000695317


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Лионел Меси спечели рекордна седма "Златна топка"

Аржентинецът изпревари Левандовски и Жоржиньо за наградата през 2021 г.

Катастрофиралият автобус е минал през сервиз и в Турция

Собственикът на "Беса транс" твърди, че машината не е имала технически проблеми

Kaufland започва да предлага хляб с жива квас

Три нови продукта ще допълнят богатото портфолио на пекарните в София и Варна

Как Витоша се "размина" с 4-етажен подпорен хотел

"Уникалният иновативен нов проект" за "Щастливеца" се оказа визуализация на 4 г.

Община Белица вдига заплатите на всеки ваксиниран служител с 20%

Кметът Радослав Ревански от ДПС призова за масова имунизация

Джак Дорси се оттегля като директор на Twitter

Основателят на Twitter напуска оперативното ръководство за втори път

Спецпрокуратурата не откри престъпление на Гешев по сигнала на Рашков за СРС-тата

Държавното обвинение няма да разследва главния прокурор

От 2022 София пуска билети за 30 и 60 минути в градския транспорт

Цената на първия остава 1,60 лв., вторият ще е 2,20 лв. Има и още промени, предложени от ГЕРБ-СДС