Снимка: © Getty Images

Телекомуникационният оператор Vivacom направи дарение на 900 000 лв. в кампанията на Министерството на здравеопазването за подкрепа на българските медици в борбата с Covid-19. 

Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка на МЗ за подпомагане на лечебните заведения. Целта на кампанията DMS SOLIDARNOST беше за събиране на 5 милиона лева, а дарението на Vivacom покрива почти 1/5 от тях. 

"Vivacom осъзнава голямата отговорност, която носим към обществото в момент, в който сме изправени пред здравна и икономическа криза. Ето защо, заедно с United Group, взехме решение да дарим 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването за овладяване на разпространението на COVID-19 в България. В момент, в който не само България, но и целият свят е изправен пред огромно изпитание, за нас е важно не само да предоставяме качествени телеком услуги, но и да сме солидарни и да покажем нашата отговорност и ангажимент към обществото. United Group дават пример на всички като правят дарения във всяка държава, в която оперират", се казва в съобщение от Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на телекомуникационния оператор. 

United Group - компанията, която беше избрана да придобие Vivacom в края на 2019 г. - прави дарения на обща стойност 3 млн. долара и в останалите шест страни, в които оперира. От тези средства 1,2 млн. долара ще бъдат дарени в пари, а 1,8 млн.- в медицинско оборудване. От Vivacom подкрепят и мерките за ограничаване на разпространението на болестта с кампанията #ОстаниВкъщи, с която осигуряват допълнителни безплатни пакети с мобилни данни, фиксирани услуги, достъп до ТВ-канали и др. 

3 нови респиратора с DMS SOLIDARNOST 

От Министерството на здравеопазването съобщават, че три респиратора ще бъдат закупени с част от парите, които вече са дарени в кампанията DMS SOLIDARNOST.

Новите апарати ще бъдат доставени на областните болници в Монтана, Силистра и Шумен, за да осигурят адекватна медицинска помощ на пациенти, страдащи от Covid-19. Очаква се те да бъдат на разположение на лекарите до края на месец май. 

Според последните данни на МЗ - средствата от даренията с SMS-и с текст SOLIDARNOST на кратък номер 17 777 вече са надвишили 125 хиляди лева. 

Отделно - по дарителската сметка на здравното министерство в подкрепа на болниците, обслужващи пациенти с Covid-19, са събрани 1 920 346 лева (към 27 март, петък, т.е. преди дарението на Vivacom). Новата информация за постъпващите средства се актуализира периодично. 

Дарителската сметка на Министерството на здравеопазването е:

IBAN BG91BNBG96613300129302

BIC BNBGBGSD

Булстат на Министерство на здравеопазването:  BG 000695317


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Сделката за ЧЕЗ най-после приключи: "Еврохолд" е новият собственик

"Най-голямата сделка в енергийния сектор на България за последните 17 години"

Минеков получил покана да остане министър на културата, но "засега" отказал

Той не отказа да коментира дали би променил решението си

"Пирогов" остана без PR след поредно уволнение в болницата

Журналистката Гергана Венкова е освободена от позицията

Шефът на пресцентъра на служебния кабинет Соня Момчилова става член на СЕМ

Президентът Румен Радев попълни освободения пост след оставката на Ива Димитрова

Бойко Рашков поиска Борислав Сарафов (НСлС) да разследва Иван Гешев

Ако Следствието откаже да разследва Гешев, Рашков ще обжалва отказа пред... Гешев

Българите на Олимпиадата: Плувецът Любомир Епитропов е на 1/2-финал с национален рекорд

Ивайло Иванов отпадна в турнира по джудо, сестри Стоеви си тръгват с победа