Снимка: © Kremlin.ru

"Какво да му отговоря? Бих му казал: "Бъдете здрав". Желая му здраве. Казвам го без ирония и без шега"

Това беше реакцията на руския президент Владимир Путин ден след като американският държавен глава Джо Байдън втвърди сериозно тона си към Русия - ход, заради който руският посланик във Вашингтон беше повикан обратно в Москва за консултации. 

Путин участва във видеоконферентна връзка с представители на обществеността на Крим и Севастопол, по време на която го питат как ще отговори на обвинението на Байдън срещу него, че е "убиец".

"В историята на всеки народ, на всяка държава, има много тежки, кървави и драматични събития. Но когато оценяваме други хора или оценяваме други държави, народи, винаги сякаш се гледаме в огледало. Винаги виждаме себе си. Защото винаги прехвърляме на другия човек онова, което сами дишаме. Това, което представляваме сами по себе си", беше коментарът на Путин. 

"Спомням си в детството ми, когато на двора спорехме един с друг, си казвахме: Който обижда, нарича себе си с обидата. И това не е случайно, не е просто детска поговорка и шегичка. Смисълът й е много дълбок психологически. Виждаме в другия своите собствени качества и мислим, че той е като нас. От тази гледна точка оценяваме действията му", каза още той.

В сряда Джо Байдън даде интервю, в което предупреди Путин, че "ще си плати" за намесата на Русия в президентските избори в САЩ. Разузнавателните служби същевременно разпространиха доклад, в който се казва, че Путин най-вероятно е одобрил план Москва да повлияе на миналогодишните избори в подкрепа на Доналд Тръмп. Според тях руският президент е дал разрешение за извършване на „операции, които да очернят кандидатурата на Джо Байдън и Демократическата партия, да подкопаят общественото доверие в изборния процес и да обострят социално-политическото разделение в САЩ“.

„Аз и той имахме дълъг разговор в края на януари. Познавам го сравнително добре. Когато започнахме диалога, му казах: „Познавам те и ти мен също. Ако установя, че нещо такова се е случило, бъди подготвен“, каза още Джо Байдън.


Джо Байдън: Путин е убиец и ще си плати за намесата в американските избори


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина