Владимир Путин към Байдън: "Желая му здраве, без ирония" Снимка: © Kremlin.ru

"Какво да му отговоря? Бих му казал: "Бъдете здрав". Желая му здраве. Казвам го без ирония и без шега"

Това беше реакцията на руския президент Владимир Путин ден след като американският държавен глава Джо Байдън втвърди сериозно тона си към Русия - ход, заради който руският посланик във Вашингтон беше повикан обратно в Москва за консултации.

Путин участва във видеоконферентна връзка с представители на обществеността на Крим и Севастопол, по време на която го питат как ще отговори на обвинението на Байдън срещу него, че е "убиец".

"В историята на всеки народ, на всяка държава, има много тежки, кървави и драматични събития. Но когато оценяваме други хора или оценяваме други държави, народи, винаги сякаш се гледаме в огледало. Винаги виждаме себе си. Защото винаги прехвърляме на другия човек онова, което сами дишаме. Това, което представляваме сами по себе си", беше коментарът на Путин.

"Спомням си в детството ми, когато на двора спорехме един с друг, си казвахме: Който обижда, нарича себе си с обидата. И това не е случайно, не е просто детска поговорка и шегичка. Смисълът й е много дълбок психологически. Виждаме в другия своите собствени качества и мислим, че той е като нас. От тази гледна точка оценяваме действията му", каза още той.

В сряда Джо Байдън даде интервю, в което предупреди Путин, че "ще си плати" за намесата на Русия в президентските избори в САЩ. Разузнавателните служби същевременно разпространиха доклад, в който се казва, че Путин най-вероятно е одобрил план Москва да повлияе на миналогодишните избори в подкрепа на Доналд Тръмп. Според тях руският президент е дал разрешение за извършване на „операции, които да очернят кандидатурата на Джо Байдън и Демократическата партия, да подкопаят общественото доверие в изборния процес и да обострят социално-политическото разделение в САЩ“.

„Аз и той имахме дълъг разговор в края на януари. Познавам го сравнително добре. Когато започнахме диалога, му казах: „Познавам те и ти мен също. Ако установя, че нещо такова се е случило, бъди подготвен“, каза още Джо Байдън.


Джо Байдън: Путин е убиец и ще си плати за намесата в американските избори


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024