И Владимир Карамазов се намеси в скандала между бившия PR на ДПС и Сашо Морфов Снимка: © Мирослава Дерменджиева за @boulevardbulgaria

Задочният спор между режисьора Александър Морфов и PR-a на Народния театър Велислава Кръстева, бивш дългогодишен кадър на ДПС, достигна и до актьорите.

С позиция в него се включи и Владимир Карамазов, който използва профила си във Фейсбук, за да напише, че зрителите не се интересуват кой точно е в администрацията на театъра и е "адски тъпо" те да бъдат ангажирани със създалата се ситуация.

Очевидно Карамазов визира избухналия преди около седмица скандал, макар да не споменава поименно участниците. В края на октомври на вратата на кабинета на Кръстева се появиха надписи "Изчезвай" и "ПР на ДПС", а техен автор се оказа главният режисьор на театъра.

В профила си във Фейсбук Карамазов се обръща към Велислав Минеков, като казва, че за "пореден път" се срамува от културния министър.

"И кое е по важното? Актьорите на първия театър в България да се чувстват за първи път оценени финансово, да живеят по-добре и да могат да си гледат семействата или че в театъра е назначен човек, който има неугодно за някой хора минало. Не се говори за всички други позитивни неща, които се случват в момента в Народния театър", пише актьорът.

Според Карамазов Минеков не знае какви са същинските проблеми на актьорите и какво същност се случва в сферата. По думите му служебният министър е човек, който "иска да бъде значим и който изкуствено поддържа една вътрешна разправия", която според него съвсем скоро ще се реши.

Вчера Кръстева коментира задочно чрез Фейсбук профила си поведението на Морфов: "Кой си ти, който организираш публичен линч? Извършваш опит за гражданско убийство? Някакво средновековно аутодафе? Клеймиш и се гавриш с някого, с когото просто не си съгласен, не го приемаш, и искаш да го изчезнеш!?", бяха част от думите ѝ.

Кръстева е дългодишен PR на ДПС. Тя беше зам.-министър на културата в кабинета Орешарски, когато титуляр на ведомството беше Петър Стоянович. Била е и народен представител от ДПС.

Миналата седмица писателят Захари Карабашлиев подаде оставката си като главен драматург на "Иван Вазов", като за причина посочи факта, че името му е било споменавано нееднократно в контекста на това, че една политическа фигура от ръководството на дадена партия може да бъде „балансирана“ с друга такава, а той няма как да се съгласи с това. Карабашлиев е учредител на "Да, България" и явно се вижда като "балансьор" на Кръстева.

Намесата на Карамазов прилича на приятелско рамо за ръководството на театъра.

Сегашният директор на Народния театър Васил Василев преди е бил директор на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен, където е и една от емблематичните за Владимир Карамазов постановки - "Опашката" по романа на Захари Карабашлиев, наградена с "Аскеер".

Той също е зам.-министър на културата в кабинета на Орешарски, когато е и Велислава Кръстева.

Василев спечели конкурса за директор на театъра в мандата на Атанас Атанасов като министър на културата. В свое интервю в края на март Атанасов заяви, че няма да разписва протокола от проведения конкурс.

В средата на април обаче изборът на Василев беше официално оповестен. Няколко месеца по-късно, през лятото, Кръстева е назначена за Ръководител връзки с обществеността и реклама.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Правната комисия се зае със съдебната реформа. Въпреки че времето на НС изтича

Правната комисия в парламента се събра извънредно заради съдебната реформа, въпреки че време за нея едва ли ще има

11:06 - 31.01.2023

Франция отново е блокирана заради стачка срещу пенсионната реформа на Макрон

Демонстрациите ще засегнат произовдството на електроенергия, обществения транспорт и училищата

10:29 - 31.01.2023

Племенникът на Майкъл Джексън влиза в неговия образ във филма "Майкъл"

Режисьор на биографичната продукция е Антоан Фукуа

09:35 - 31.01.2023

Възможна следа от мъжа, изчезнал на "Сурва". Издирването продължава

Братът на 25-годишния Емил твърди, че той е засечен на видеокамера

09:20 - 31.01.2023

Защо да избягваме хора, които се хвалят, че не четат книги

Едно е да не четете книги или да не го правите толкова често, съвсем друго е да презирате четенето по принцип

09:00 - 31.01.2023

Москва посрещна новия посланик на САЩ с прокремълски протест

Протестите в Русия са на практика забранени, но не и когато става дума за "недоволство" срещу САЩ

08:04 - 31.01.2023

Байдън каза "не" на изпращането на F-16 за Украйна. Рюте е готов да си помисли

Президентът на САЩ последва примера на Олаф Шолц и отказа искането за изтребители на Украйна.

07:34 - 31.01.2023

Пореден саботаж. Пет партии бойкотираха приемането на важен закон за влизане в еврозоната

Вероятността България да влезе в еврозоната през 2024 г. е все по-малка

18:20 - 30.01.2023

Три от три. И "Зелено движение" подкрепи преговори за коалиция между ДБ и ПП

"Зелено движение" последва примера на "Да, България" и ДСБ и подкрепи преговори за общо яваване с ПП на изборите

17:05 - 30.01.2023