И Владимир Карамазов се намеси в скандала между бившия PR на ДПС и Сашо Морфов Снимка: © Мирослава Дерменджиева за @boulevardbulgaria

Задочният спор между режисьора Александър Морфов и PR-a на Народния театър Велислава Кръстева, бивш дългогодишен кадър на ДПС, достигна и до актьорите.

С позиция в него се включи и Владимир Карамазов, който използва профила си във Фейсбук, за да напише, че зрителите не се интересуват кой точно е в администрацията на театъра и е "адски тъпо" те да бъдат ангажирани със създалата се ситуация.

Очевидно Карамазов визира избухналия преди около седмица скандал, макар да не споменава поименно участниците. В края на октомври на вратата на кабинета на Кръстева се появиха надписи "Изчезвай" и "ПР на ДПС", а техен автор се оказа главният режисьор на театъра.

В профила си във Фейсбук Карамазов се обръща към Велислав Минеков, като казва, че за "пореден път" се срамува от културния министър.

"И кое е по важното? Актьорите на първия театър в България да се чувстват за първи път оценени финансово, да живеят по-добре и да могат да си гледат семействата или че в театъра е назначен човек, който има неугодно за някой хора минало. Не се говори за всички други позитивни неща, които се случват в момента в Народния театър", пише актьорът.

Според Карамазов Минеков не знае какви са същинските проблеми на актьорите и какво същност се случва в сферата. По думите му служебният министър е човек, който "иска да бъде значим и който изкуствено поддържа една вътрешна разправия", която според него съвсем скоро ще се реши.

Вчера Кръстева коментира задочно чрез Фейсбук профила си поведението на Морфов: "Кой си ти, който организираш публичен линч? Извършваш опит за гражданско убийство? Някакво средновековно аутодафе? Клеймиш и се гавриш с някого, с когото просто не си съгласен, не го приемаш, и искаш да го изчезнеш!?", бяха част от думите ѝ.

Кръстева е дългодишен PR на ДПС. Тя беше зам.-министър на културата в кабинета Орешарски, когато титуляр на ведомството беше Петър Стоянович. Била е и народен представител от ДПС.

Миналата седмица писателят Захари Карабашлиев подаде оставката си като главен драматург на "Иван Вазов", като за причина посочи факта, че името му е било споменавано нееднократно в контекста на това, че една политическа фигура от ръководството на дадена партия може да бъде „балансирана“ с друга такава, а той няма как да се съгласи с това. Карабашлиев е учредител на "Да, България" и явно се вижда като "балансьор" на Кръстева.

Намесата на Карамазов прилича на приятелско рамо за ръководството на театъра.

Сегашният директор на Народния театър Васил Василев преди е бил директор на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен, където е и една от емблематичните за Владимир Карамазов постановки - "Опашката" по романа на Захари Карабашлиев, наградена с "Аскеер".

Той също е зам.-министър на културата в кабинета на Орешарски, когато е и Велислава Кръстева.

Василев спечели конкурса за директор на театъра в мандата на Атанас Атанасов като министър на културата. В свое интервю в края на март Атанасов заяви, че няма да разписва протокола от проведения конкурс.

В средата на април обаче изборът на Василев беше официално оповестен. Няколко месеца по-късно, през лятото, Кръстева е назначена за Ръководител връзки с обществеността и реклама.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024
Важно днес

Независими журналисти бяха арестувани и тормозени в Русия

Една от тях е отразявала съдебните дела срещу Алексей Навални

14:06 - 28.03.2024