Вместо "Продължаваме напред": Кубрат Пулев ще прави партия "Велика България"

Дългата подготовка на Кубрат Пулев за влизане в политиката върви към своя финален етап - боксьорът обяви, че ще учреди своя партия с името "Велика България" след малко повече от месец.

Датата на учредяването - 9 юли - означава, че Пулев няма да се яви на парламентарните избори. Само преди седмица той отклони и поканата от страна на бившия здравен министър от кабинета "Борисов 2" Петър Москов за присъединяване към коалицията около партиите "КОД", БЗНС и БДФ.

Тогава Пулев коментира, че евентуалното му участие в предизборната кампания за вота на 11 юли би било "в негов минус". Днес обаче даде сигнал, че плановете му за политическа кариера са съвсем актуални.

Евентуалното учредяване на "Велика България" през лятото би дало възможност на Пулев да участва в президентския вот през есента на 2021 г. - идея, която той обсъжда публично за втори път.

"Ако България наистина има нужда от подобен тип човек, който е независим, който никой не го ръководи, не е проект на никого, защо не. Виждате, че всички тези и дори нови партии и коалиции, които се случват, те са проекти на задкулисие и са проекти на хора, които дърпат конците отзад. Така че аз съм човек, който не е проект на абсолютно никой, аз съм човек от народа, който може да отиде на такова ниво, че да помага за държавата", казва още Кубрат Пулев, който на 1 юни дари 14 дръвчета на София и помогна за засаждането им в Южния парк.

В кампанията се включиха неговият брат Тервел Пулев и ученици.

"Велика България" е името на неправителствена организация, учредена от братята Пулеви през 2017 г.

Преди седмица най-добрият български боксьор коментира, че е предложил това название по време на преговорите си с Москов, но е получил обратна връзка, че "ще има много критици на това, че е "велика".

"Но в моите мисли аз бих застанал зад такъв проект", каза Кубрат Пулев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024