ВМРО номинира историка Милен Михов за кандидат-президент Снимка: © ВТУ

Бившият депутат и преподавател по история Милен Михов е номиниран за кандидат-президент от ВМРО. Мария Цветкова, която беше народен представител от "Обединени патриоти" в 44 НС, е предложена за вицепрезидент от партията на Красимир Каракачанов.

Самият председател на ВМРО няма да се кандидатира на президентските избори за първи път от 2011 г. насам.

Двамата му бивши коалиционни партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов вече обявиха, че ще се явят на вота на 14 ноември.

ВМРО описва приоритетите на двойката като "отстояване на националния суверенитет, силна армия и отбрана, разширяване на президентските пълномощия чрез нова конституция, защита на традиционните семейни, национални и християнски ценности".

Кандидатпрезидентската двойка ще иска още "преразглеждане на Зелената сделка, изграждане на АЕЦ "Белене" и гарантиране на големите енергийни проекти".

Милен Михов на проява на ВМРО - в средата, с военната униформа

Милен Михов беше доцент по история във Великотърновския университет до септември 2021 г. Тогава обаче той обяви, че е уволнен от висшето учебно заведение, след като е критикувал начина на управление на ръководството.

През 2019 г. Михов обвинява ректора на ВТУ Христо Бонджолов за това, че е "наложил дух на страх и подчинение" в университета, като е подал срещу него и сигнал до прокуратурата за нарушения при издаването на професионални квалификации на италиански студенти.

Ректорът на ВТУ е член на инициативния комитет за преизбирането на Румен Радев като президент. Михов анонсира преди време, че ще съди ръководството на университета за уволнението.

Според биографията му, разпространена от партията, Милен Михов е председател на ретро клуб "Трабант" - Велико Търново, член е на регионален клуб "Традиция" и клуб "Братя по оръжие".

"Българската армия и българщината са в основата на неговия живот, наследени от баща му, който е бил офицер в БНА", се казва още в съобщението.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024