"Войната се връща на територията на Русия": Нови удари от бойни дронове в Брянск и Ростов Снимка: © Getty Images

Серията от нападения срещу руски градове е знак, че "войната се връща на територията на Русия - в нейните символични центрове и военни бази" - това каза украинският президент Володимир Зеленски след поредната атака с дронове срещу Москва.

В нощта на неделя срещу понеделник са проведени и още две акции на руска територия. В Ростовска област край границата с Украйна е паднал военен дрон, който е повредил къща и автомобил в местно селище, но няма пострадали хора.

Таганрог беше атакуван с ракети в петък, 28 юли, като над 20 човека са ранени.

На 31 юли още един дрон е атакувал сградата на полицията в Трубчевск - град в Брянската област, който се намира на около 50 км северно от украинската граница. Полицейското управление е с изпочупени стъкла, не се съобщава за пострадали хора.

Това се случва ден след като украински дрон успя да нанесе два удара по сгради на територията на центъра "Москва-сити" в руската столица - един от тях е повредил и фасадата на правителствения комплекс.

Нападението срещу Москва беше второ в рамките на една седмица, когато два безпилотни самолета се врязаха в сгради в града.

Володимир Зеленски определя като "неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес" прехвърлянето на бойни действия върху руска територия.

Той заявява, че Украйна става "все по-силна", докато руската армия е "претърпяла банкрут на бойното поле".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024