Да събереш талантливи актьори като Том Харди и Шарлиз Терон на снимачната площадка звучи като мечта на доста режисьори. Тя е носителка на "Оскар" и една от най-известните жени в киното от последните 20 години, той е потенциален кандидат за нов Джеймс Бонд. И двамата са магнит за зрителите по цял свят.

Какво може да се обърка? Всичко, както показва историята на заснемането на "Mad Max: Fury Road" от 2015 г.

Постапокалиптичният екшън на Джордж Милър получава 6 награди от 10 номинации за "Оскар". Включват го и в най-престижната категория с кандидатите за най-добър филм на годината. Критиката го превъзнася, а световният боксофис събира близо 375 милиона долара.

Двамата актьори в главните роли обаче едва не се сбиват по време на снимките, а колегите им, сред които Зоуи Кравиц, Никълъс Холт и Роузи Хънтингтън-Уайтли, стават свидетели на непрекъснатите спорове между Терон и Харди.

Цялата история е разказана от журналиста Кайл Бюканан, който събира десетки интервюта със спомените на главните действащи лица в новата си книга.

Комбинацията между Шарлиз и Том се оказва експлозивна. И двамата са безспорни таланти, но стилът им на работа е съвсем различен. Харди е провокативен, обича експериментите с образа си, търси обяснение и мотивация за всяка сцена от филма. Терон е много по-директна, а желанието й е работата да се върши бързо и по план.

Харди вечно закъснява за снимки, а Терон не може да чака - току-що е приключила с процедурата по осиновяване на второто й дете, което има нужда от грижа.

Снимките, които се провеждат в Намибия и Южна Африка, обаче се проточват прекалено дълго. В един от случаите екипът работи в продължение на 14 часа, а накрая се оказва, че имат не повече от 30 секунди полезен материал за филма.

Том Харди реагира с гняв и недоволство срещу Джордж Милър, но в самият той провокира напрежение от страна на Шарлиз Терон.

"Все едно да гледаш как двама родители се карат в колата. Или спорехме, или се игнорирахме взаимно. Не знам кое беше по-лошото. А колегите ни трябваше да се справят с всичко това. Беше ужасно. Работната обстановка не беше благоприятна. Не биваше да го правим, трябваше да се държим по-добре, признавам си", казва Терон в книгата.

Хората от снимачния екип потвърждават, че нетърпимостта помежду им е била очевидна - "двамата не искаха да се докосват, не искаха да се поглеждат, не се обръщаха към другия освен ако камерата не работи", както разказва един от монтажистите.

Шарлиз Терон твърди, че основната причина за напрежението й е била тоталният страх и "режим на оцеляване", в който се озовава по време на снимките.

Кулминацията настъпва в деня, в който Том Харди за пореден път закъснява за работа - през това време Терон седи и чака в автомобила на героинята си, напълно гримирана и подготвена за снимки.

Партньорът й се появява три часа по-късно, което предизвиква пълен скандал.

Шарлиз Терон започва да крещи и да ругае Харди за това, че се отнася "неуважително" към екипа и настоява да бъде глобен със сто хиляди долара за всяка минута, в която е забавил останалите хора.

Той не й остава длъжен и избухва достатъчно агресивно, за да накара Терон да потърси защита от продуцентите. Оттогава нататък жена от екипа я придружава навсякъде заради притеснението й от Том Харди - освен когато трябва да снимат общите си сцени.

Харди отрича намеците, че е тормозил Шарлиз Терон по време на снимките. Той я описва като "силна жена и много сериозна актриса", която има "огромно богатство на артистични заложби".

Изпълнителният продуцент на филма Иън Смит твърди, че напрежението между двамата "само подчертава любовта, която съществува между тях във филма".

"Най-лошото нещо е безразличието, а повярвайте ми, между тях нямаше никакво безразличие", казва той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Това е моето политическо завещание": Стотици гости на премиерата на книгата на Иван Костов

"Ако демократичната общност се превърне в авангард и излъчи своите силни послания към обществото, много бързо ще се решат другите проблеми"

21 офиса на Еконт в страната ще работят и в неделните дни

В рамките на 24 часа, всеки потребител на Еконт в районите на тези 21 офиса, ще има възможност да вземе пратката си.

Дагестан отказва на Кремъл да изпраща мъжете си като пушечно месо в Украйна

Втори ден на протести в Махачкала срещу войната

Kaufland изгради парк с над 300 нови дървета в кв. „Горубляне“

Избрани са видове, които пречистват повече въздуха

Урсула фон дер Лайен идва в България за откриването на интерконектора с Гърция

Това е второто посещение в България на председателя на ЕК за тази година

Русия изпрати въоръжена охрана на границата с Грузия заради бягащите резервисти

Почти 5000 автомобила чакат на пункта "Верхний Ларс", за да напуснат Русия

Шофьорът, предизвикал катастрофата на Околовръстното, е бил дрогиран и пиян

В кръвта на 39-годишния шофьор са открити кокаин и 1,7 промила алкохол

32-годишната жена на Берлускони стана депутат от Сицилия, без да e стъпвала на острова

Коя е Марта Фашина - най-новата любов на Силвио Берлускони и депутат от "Forza Italia"