Враждата на Шарлиз Терон и Том Харди зад кадър в Mad Max: Fury Road

Да събереш талантливи актьори като Том Харди и Шарлиз Терон на снимачната площадка звучи като мечта на доста режисьори. Тя е носителка на "Оскар" и една от най-известните жени в киното от последните 20 години, той е потенциален кандидат за нов Джеймс Бонд. И двамата са магнит за зрителите по цял свят.

Какво може да се обърка? Всичко, както показва историята на заснемането на "Mad Max: Fury Road" от 2015 г.

Постапокалиптичният екшън на Джордж Милър получава 6 награди от 10 номинации за "Оскар". Включват го и в най-престижната категория с кандидатите за най-добър филм на годината. Критиката го превъзнася, а световният боксофис събира близо 375 милиона долара.

Двамата актьори в главните роли обаче едва не се сбиват по време на снимките, а колегите им, сред които Зоуи Кравиц, Никълъс Холт и Роузи Хънтингтън-Уайтли, стават свидетели на непрекъснатите спорове между Терон и Харди.

Цялата история е разказана от журналиста Кайл Бюканан, който събира десетки интервюта със спомените на главните действащи лица в новата си книга.

Комбинацията между Шарлиз и Том се оказва експлозивна. И двамата са безспорни таланти, но стилът им на работа е съвсем различен. Харди е провокативен, обича експериментите с образа си, търси обяснение и мотивация за всяка сцена от филма. Терон е много по-директна, а желанието й е работата да се върши бързо и по план.

Харди вечно закъснява за снимки, а Терон не може да чака - току-що е приключила с процедурата по осиновяване на второто й дете, което има нужда от грижа.

Снимките, които се провеждат в Намибия и Южна Африка, обаче се проточват прекалено дълго. В един от случаите екипът работи в продължение на 14 часа, а накрая се оказва, че имат не повече от 30 секунди полезен материал за филма.

Том Харди реагира с гняв и недоволство срещу Джордж Милър, но в самият той провокира напрежение от страна на Шарлиз Терон.

"Все едно да гледаш как двама родители се карат в колата. Или спорехме, или се игнорирахме взаимно. Не знам кое беше по-лошото. А колегите ни трябваше да се справят с всичко това. Беше ужасно. Работната обстановка не беше благоприятна. Не биваше да го правим, трябваше да се държим по-добре, признавам си", казва Терон в книгата.

Хората от снимачния екип потвърждават, че нетърпимостта помежду им е била очевидна - "двамата не искаха да се докосват, не искаха да се поглеждат, не се обръщаха към другия освен ако камерата не работи", както разказва един от монтажистите.

Шарлиз Терон твърди, че основната причина за напрежението й е била тоталният страх и "режим на оцеляване", в който се озовава по време на снимките.

Кулминацията настъпва в деня, в който Том Харди за пореден път закъснява за работа - през това време Терон седи и чака в автомобила на героинята си, напълно гримирана и подготвена за снимки.

Партньорът й се появява три часа по-късно, което предизвиква пълен скандал.

Шарлиз Терон започва да крещи и да ругае Харди за това, че се отнася "неуважително" към екипа и настоява да бъде глобен със сто хиляди долара за всяка минута, в която е забавил останалите хора.

Той не й остава длъжен и избухва достатъчно агресивно, за да накара Терон да потърси защита от продуцентите. Оттогава нататък жена от екипа я придружава навсякъде заради притеснението й от Том Харди - освен когато трябва да снимат общите си сцени.

Харди отрича намеците, че е тормозил Шарлиз Терон по време на снимките. Той я описва като "силна жена и много сериозна актриса", която има "огромно богатство на артистични заложби".

Изпълнителният продуцент на филма Иън Смит твърди, че напрежението между двамата "само подчертава любовта, която съществува между тях във филма".

"Най-лошото нещо е безразличието, а повярвайте ми, между тях нямаше никакво безразличие", казва той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Двама надзиратели са убити, а затворник е избягал при въоръжено нападение във Франция

Избягалият Мохамед Амра е осъден за грабеж с взлом

20:34 - 14.05.2024
Живот

"Евровизия" не съжалява за решението си да отстрани Нидерландия от финала

Организаторите на "Евровизия" защитиха решението си да дисквалифицират Йост Клайн

19:24 - 14.05.2024
Важно днес

Масови протести и сблъсъци в Грузия след окончателното приемане на закона за чуждите агенти

Парламентът на Грузия окончателно прие спорния закон за "чуждестранните агенти"

18:47 - 14.05.2024
Важно днес

Главчев назначи нови зам.-министри, сред които и кадър на ГЕРБ

Служебният кабинет назначи двама нови министри

16:04 - 14.05.2024
Важно днес

Служител на ООН е убит при обстрел срещу хуманитарен конвой в Газа

Първият чуждестранен хуманитарен работник на ООН, убит в Газа, е индийски гражданин

15:48 - 14.05.2024