Всички проби за коронавируса в България са отрицателни Снимка: © Булевард България

Деветте проби от български пациенти, за които имаше съмнения за заболяване от коронавируса Covid-19, са отрицателни. Информацията беше съобщена от Министерството на здравеопазването след направените изследвания във Военномедицинска академия.

Пробите са взети от лежащо болни граждани от Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна и Бургас.

На 27 февруари ще бъдат обявени данните за трима пациенти от Русе, чиито изследвания са направени по-късно в Националната референтна лаборатория.

Правителственият Airbus ще бъде изпратен до Милано, за да прибере група от около 30 деца от Каварна, които се намират на екскурзия в Италия.

До момента в България няма нито един потвърден случай на заболяване от Covid-19, но вече две от съседните държави обявиха първи положителни проби.

Жена от Северна Македония е приета в Клиниката по инфекциозни болести в Скопие, след като се е прибрала от пътуване в Италия. Нейният тест е показал зараза с новия коронавирус. Всички лица, които са контактували с пациентката, ще бъдат открити, изследвани и поставени под двуседмична карантина, обяви македонският здравен министър Венко Филипче.

По-рано в сряда беше потвърден и първият случай на коронавирус в Гърция, като отново става дума за жена, която наскоро е пътувала до Италия. Властите в страната са подготвили и списък с временни мерки, които може да бъдат приложени при евентуално масово разпространение на болестта - включително ограничение на пътуванията до държави с висок брой на инфектирани пациенти, ограничаване на масовите събирания или мобилизиране на болници за прием.

Прочетете още:

Правилно ли ползваме маска и как да се предпазим от вируси


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бийонсе сложи бижута на български дизайнери за снимка от своя нов албум

Бижута на Бийонсе от нова снимка за "Cowboy Carter" са дело на българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов

17:24 - 12.04.2024
Важно днес

ГЕРБ и ДПС искат законови промени в полза на безконтролното строителство, казва "Зелено движение"

В неделя ще има протести срещу законодателните промени

16:26 - 12.04.2024