Снимка: © getty images

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, според която колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер и без публика, се разрешават от 22 май. Индивидуалните занимания са позволени при същите условия.

До 26 май това няма да важи за децата под 18-годишна възраст, но след тази дата те също ще получат възможността да практикуват спорт както на открито, така и на закрито.

Изключение от забраната за провеждане на спортни мероприятия на открито и на закрито ще бъде направено и за самостоятелните плувни комплекси и басейни, но без функциониране на прилежащите към тях търговски обекти.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

КРАЯТ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ: КОИ ОГРАНИЧЕНИЯ ОСТАВАТ В СИЛА


Ограниченията за фитнесите остават същите - заетостта на залите не трябва да надхвърля повече от 1 човек на 4 кв. м., а груповите занимания не трябва да включват повече от 10 човека.

Със заповедта от днес се разрешава също както провеждането на обучение на кандидатите за водачи на моторни превозни средства за оказване на първа долекарска помощ, така и провеждането на курсове за обучение и квалификации на водни спасители. 

Прочети