Вяра Анкова напуска оперативното ръководство на "Нова Броудкастинг" Снимка: © Techno.bg - Новинарското студио на Нова телевизия

Вяра Анкова ще освободи позицията си на управител на "Нова Броудкастинг Груп" и ще се прехвърли в съвета на директорите на компанията "Адванс медиа груп", едноличен собственик на най-голямата медийна група в България.

Анкова ще бъде зам.-председател на "Адванс", чийто съвет на директорите се ръководи от Георги Домусчиев.

Мястото й в управлението на "Нова Броудкастинг груп" ще бъде попълнено от Ива Стоянова. Позицията на Николай Андреев като управител на медийната група се запазва.

В последния един месец Ива Стоянова действаше като генерален директор "Информация" в Нова телевизия. Управлението на новините и публицистиката в Нова беше първата ръководна позиция на Вяра Анкова в частната национална телевизия след края на последния й мандат като генерален директор на БНТ през есента на 2017 г.

Новият управител на "Нова Броудкастинг Груп" Ива Стоянова е завършила Националната спортна академия и журналистика. Кариерата й започва в спортни печатни издания, преминава през репортерска позиция в бившата телевизия ББТ на Петър Манджуков, в която впоследствие поема позицията на директор на новините.

Стоянова доби популярност като водещ и репортер в ТВ7 по време на управлението на Николай Бареков - двамата бяха и лица на сутрешния блок на телевизията. През 2015 г. тя беше назначена за програмен директор в Канал 3, а по-късно стана съсобственик в медията. По данни от Търговския регистър, Ива Стоянова е притежавала 90 процента от собствеността на Канал 3 до края на декември 2019 г., когато премина в Нова.

Все още не е ясно кой ще поеме позицията, която Стоянова заемаше досега - генерален директор "Информация" в Нова телевизия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022