Снимка: © Techno.bg - Новинарското студио на Нова телевизия

Вяра Анкова ще освободи позицията си на управител на "Нова Броудкастинг Груп" и ще се прехвърли в съвета на директорите на компанията "Адванс медиа груп", едноличен собственик на най-голямата медийна група в България. 

Анкова ще бъде зам.-председател на "Адванс", чийто съвет на директорите се ръководи от Георги Домусчиев. 

Мястото й в управлението на "Нова Броудкастинг груп" ще бъде попълнено от Ива Стоянова. Позицията на Николай Андреев като управител  на медийната група се запазва. 

В последния един месец Ива Стоянова действаше като генерален директор "Информация" в Нова телевизия. Управлението на новините и публицистиката в Нова беше първата ръководна позиция на Вяра Анкова в частната национална телевизия след края на последния й мандат като генерален директор на БНТ през есента на 2017 г.

Новият управител на "Нова Броудкастинг Груп" Ива Стоянова е завършила Националната спортна академия и журналистика. Кариерата й започва в спортни печатни издания, преминава през репортерска позиция в бившата телевизия ББТ на Петър Манджуков, в която впоследствие поема позицията на директор на новините.

Стоянова доби популярност като водещ и репортер в ТВ7 по време на управлението на Николай Бареков - двамата бяха и лица на сутрешния блок на телевизията. През 2015 г. тя беше назначена за програмен директор в Канал 3, а по-късно стана съсобственик в медията. По данни от Търговския регистър, Ива Стоянова е притежавала 90 процента от собствеността на Канал 3 до края на декември 2019 г., когато премина в Нова.

Все още не е ясно кой ще поеме позицията, която Стоянова заемаше досега - генерален директор "Информация" в Нова телевизия. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нова мина гръмна в ИТН: този път номинираната за министър на екологията Силвия Бакърджиева

Силвия Бакърджиева се принуди да дава обяснения заради присъда на съпруга си

Евелина Николова спечели олимпийски бронзов медал

Успех за българската състезателка в борбата до 57 кг

BILLA България започва обновяването на още един магазин в София

4 нови каси за самообслужване ще бъдат поставени в обекта в кв. "Надежда"