За неподозираната връзка между Коледата и прахосмукачката

Дните около Коледа са време за близки срещи със семейството, подаръци, някой и друг романтичен сериал, повече часове, прекарани около масата, отколко над бюрото и на много иглички от елхата по чорапите.

Поне така беше при нас миналата година.

Когато ние, днешните 40- 45 годишни гръбнаци на икономиката, бяхме деца, елхата се появяваше за малко и си отиваше бързо. Купувахме я непосредствено преди Бъдни вечер и я изхвърляхме най-късно по Ивановден. Сега обаче традициите са други - целият коледен "rush", който в един момент трябва да прерасне във "vibe", започва след края на Черния петък и нататък е ясно.

На 1 декември светва елхата на София - вероятно и на други градове в България, и се появяват коледните венци и украси. Под натиска на това празнично настроение, елхата у нас миналата година дойде още на 10 декември - висока, китна и добре украсена.

Към 15-ти вече не беше чак толкова китна, а около Коледа - нито беше китна, нито добре украсена.

Температурите вкъщи се оказаха непосилни за дървото, а големината му затрудни нормалния трафик у нас, така че често някой обитател на дома закачаше с ръка, крак, хълбок красивите ръчно правени играчки и част от тях падаха жертва на човекопотока, разбивайки се на хиляди малки частици. Нищо не се троши така успешно, както тънкостенна кристална играчка, предавана от човек на човек в семейството.

На 1 януари сутринта това, което беше останало от елхата, отиде в контейнера, а нас ни очакваше зелен килим от иглички, който не успяхме да изчистим в следващите поне два месеца. Нямате идея на колко места могат да се появят тези малки, зелени, бодливи напомняния за Коледа.

Така че, ако питате мен как прекарах празниците миналата година - чистих. Всеки ден минавах с прахосмукачката около елхата, а след това проследявах и следите на игличките из целия апартамент.

Затова сега все още нямаме елха, но имаме нова прахосмукачка - готови за празниците.

прахосмукачка филипс

Когато човек си купува прахосмукачка възникват два въпроса - какво може тя и къде ще стои. Обикновено колкото повече "може" една прахосмукачка, толкова повече приставки и накрайници вървят с нея, респ. заема много място. И често това е проблем, защото вместо тя да ни служи, се оказва, че ние трябва да прибираме, да подреждаме по кутии и кашони, а след това, като решим да чистим, отново да губим време във вадене и сглобяване.

Точно този проблем няма да срещнете с Philips AquaTrio Серия 9000 - затова нека да я наречем изключение от правилото.

В случая става дума не просто за прахосмукачка, а за цяла система за сухо почистване, активно измиване и ръчна прахосмукачка - всичко това със собствена стойка, на която удобно да закачите всички части, без да се налага да ги разглобявате. Почти като коледна елха, около която има практични подаръци за цялата фамилия.

Сигурно при думата "система" част от читателите вече изпитват лек страх, че става дума за някаква софистицирана технология, която се пуска с едно приложение и се спира от други две.

Нищо подобно. AquaTrio серия 9000 представялва една база с два безкабелни вертикални накрайника, които лесно се сменят според това дали искате да чистите сухо или да измиете пода.

Има и допълнителни приставки за ръчно почистване, с които минавате тапицерии, ъгли и други труднодостъпни места.

Ако досега чистенето на пода и килимите винаги е било дневно занимание, за да се вижда максимално добре мръсотията по земята, с Philips AquaTrio серия 9000 можете да си направите чисто нов режим на работа, който да е до късно вечерта. Абсолютно никаква дневна светлина не ви трябва, дори обратно.

Колкото по-тъмно, толкова по-добре, така че трохите от содената питка на Бъдни вечер могат да изчезнат още преди да си легнете.

Причината е невероятната LED система от светлини по накрайника за сухо почистване, която така добре осветява всяка прашинка или троха по земята, че те ви се струват гигантски.

Сигурно вече се чудите как тази жена замени лампичките от елхата с лапичките на прахосмукачката, но това не е съвсем така. И тази година ще имаме елха, която просто ще влезе вкъщи заедно с коледния дух и края на работните дни.

Между другото през годините много пъти сме се триумели между вариантите за изкуствено дръвче, живо, но обречено да не оцелее на жегата вкъщи и класическото отсечено дръвче. Пробвали сме всичко и нямаме верен отговор, но сякаш миризмата на истински бор е част от уханието на Коледа. Също както и следите от мокрите стъпки по пода.

Понеже не сме от семействата, които събуват гостите си по чорапи - не приемайте това изречение като покана за вечния спор в България "Кое е по-възпитано vs.кое е по-добрe за нас и хигиената у дома", моля - та у нас по празници се чисти доста.

С AquaTrio серия 9000 това обаче не е никакъв проблем, тъй като може да мие пода, но тогава ви трябва другият накрайник – този за активно измиване.

Важна подробност е, че върху твърдите настилки няма нужда да минавате първо с накрайника за сухо почистване. Този за мокро всъщност прави и двете неща - и чисти, и измива.

Сигурно няма човек, на когото да не му се налагало да хване в ръка моп. Привидно удобно и бързо, но с един огромен проблем - след първото забърсване на пода и изплакването на гъбата в кофата, водата вече не е чиста. Колкото по-дълго го ползвате, толкова по-мръсна става тя. До степен, че в един момент се чудите миете ли или мажете мръсотията обратно по пода.

С накрайника за активно измиване и подът, и съвестта, че не се е налагало да събувате гостите ви, ще са чисти.

AquaTrio серия 9000 има два отделни резервоара - един за чистата вода, в която можете да добавите непенливия препарат за под на Philips и втори, в който отива мръсната.

Две широки микрофибърни четки мият пода, докато засмукваща сила събира боклука и праха.

От акумулатора, с помощта на LCD дисплея, избирате колко вода да ползват четките - степените са две. Ако сте с паркет, може би по-малкото количество, ще е по-добре за вас. Но ако имате плочки или саморазливна настилка, можете да действате и по-щедро.

AquaTrio 9000

Батерията на прахосмукачката издържа около 40-45 минути. Едва ли ще ви се съберат толкова минути наведнъж чистене, така че в най-честата ситуация, един заряд ви стига за около две чистения. Има възможност да се закупи и допълнителна батерия, за да сте максимално независими.

Ако използвате по-високата скорост на чистене, т.нар. турбо режим, тогава батерията ще ви издържи около 25 минути, но за това време и ще свършите повече работа.

След като приключите с миещата прахосмукачка, трябва да я сложите отново поставката, за да включите режима за самопочиствана не четките.

Той трае 4 минути, в които те постоянно и на различни по сила обороти се обливат от чиста вода, така че да сте сигурни, че за следващия път ще бъдат съвсем чисти.

След като приключи процедурата, ги вадите да изсъхнат. Изхвърляте мръсната вода от резервоара и се радвате на постигнатото. И следващите роднини и приятели могат да заповядат.

Прахосмукачка Филипс Аква Трио

Боклукът, събран от накрайника за сухо почистване, също се изхвърля ръчно, което означава, че леко трябва да се пазите, за да не попаднете в облак прах.

Резервоарът му за боклук е защитен с двоен филтър - хартия и дунапрен, като вторият може да се пере на мивката и после само трябва да го изчакате да изсъхне.

Ръчната прахосмукачка се получава като махнете дългата тръба на тялото за сухо почистване и сложите или приставката за тапицерии или тръбата за ъгли и труднодостъпни места. Хубавото е, че отново ползвате цялата мощност на устройството.

Звукът не е никак дразнещ и като за прахосмукачка е направо тих.

Ако трябва да въвличате различни членове на семейството в чистене имате три оферти към тях, благодарение на трите вида тела и накрайници, което ви дава малко по-големи шансове за успех.

Освен това, моментът с LED лампите при сухото почистване и ловенето на боклуците по земята може да бъде погледнат от веселата му страна и да се вкара елемент на игра.

Philips AquaTrio Серия 9000 има и патент за накрайника за мокро почистване AquaSpin.

А пък цялата тази система с двете четки с висока скорост на въртене, към които отива постоянен приток на чиста вода, която ги мие, и отделянето на мръсната вода в самостоятелен резервоар, става възможна, благодарение на нещо, което от Philips наричат Aqua Diffusion.

Ако регистрирате прахосмукачката след покупка в сайта на компанията, можете да получите 5 години гаранция на мотора, което си е добър период.

Теглото на уреда за мокро почистване е малко на 4 кг., което в сравнение с алтернативата от моп и кофа пълна с 4-5 литра вода си е голямо предимството.

С накрайника за сухо почистване Philips AquaTrio е само 3 кг. - супер маневрена, с удобно чупеща се глава, така че да се пъха и под шкафове и секции.

Може би не отдадохме заслуженото на липсата на кабели и необходимостта да търсим контакт, за да работим с прахосмукачката, но със сигурност това е огромно удобство.

И така, ако трябва да класираме екстрите на AquaTrio Серия 9000 според това какво впечатление ни направиха, то номер 1 са LED светлините на накрайника за сухо почистване.

2 веднага и много близо до 1 е системата за самопочистване на накрайника за активно измиване на пода.

3 концепцията за двата резервоара - за чиста и мръсна вода.

Цената е близо 1700 лева.

AquaTrio Серия 9000 не е точно уред, който да скриете под елхата. Кутията е доста голяма - и на ширина и на височина, но със сигурност е помощник, който ще ви удари едно рамо да преживеете по-лесно празниците и да спестите доста време, което да прекарате с близките си или със себе си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024