Известни актьори и социално ангажирани компании си тръгнаха с награди „Златна пчела“

На 17-ти сепетмври, в „Парк-театър Борисова градина“, се състоя годишното издание по връчването на наградите „Златната пчела“.

На церемонията бяха отличени в отделни категории заслужили творци, участвали в представленията на парк-театъра през сезона.

Режисьорът Стоян Радев връчи на Боряна Братоева награда в категория „Главна женска роля“, а Яна Борисова даде на Юлиан Вергов отличието в категория „Главна мъжка роля“.

Режисьорът Димитър Коцев - Шошо получи приз в категория „Режисура за драматичен театър“. Носителят на награда в категория „Продуцент на драматичен театър“ стана Атанас Боев.

Наградите „Златната пчела“ отличиха и обществени инициативи, свързани с отговорно поведение и насърчаване на българските творци. Александър Кадиев връчи отличие на Деляна Маринова (Джуджи) продуцент в категория „Театрален дебют“ театър „Сълза и Смях“.

В категория „Добротворство“ наградата взе bTV медиа груп, връчена от медийния експерт Георги Лозанов. Гери Турийска връчи на Братя Аргирови приз в категория „Благотворителност“.

British American Tobacco Bulgaria беше отличена за прилагане на екологични, социални и корпоративни политики и инициативи (т.нар. ESG - environmental, social and corporate governance .

За корпоративна социална отговорност говорим от приемането на глобалния договор за социална и екологична отговорност между ООН и бизнес средите. Тя се измерва в 10 област, сред които защита на човешките права, опазване на околната среда, борба с корупцията др.

БАТ България (British American Tobacco Bulgaria) партнира на парк-театър "Борисова градина" в кампанията „Пчелен мед за смет” за почистване на парка. Кампанията насърчи отговорното поведение сред широката общественост, превенцията срещу замърсяването с дребни отпадъци на околната и градската среда, както и доброволчеството.

Участните събираха отпадъци от парка и срещу тях получаваха символичен подарък - бурканче с мед. Онези, които събраха най-много боклук, получиха награди.

По време на миналогодишното издание на „Пчелен мед за смет“ само за няколко часа бяха отчетени стотици килограми неправомерно изхвърлени отпадъци, сред които фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, и много други. Тази година резултатите от инициативата са още по-добри.

„Пчелен мед за смет” е компонент от годишната ESG програма на БАТ България за устойчиво развитие на компанията и част и от националната годишна инициатива „Да изчистим България заедно“.

Наградите "Златна пчела" са основани през 2021 г. и отличават хора със специален принос в развитието на творческите индустрии кино, музика, театър и екология.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шефът на "Пирогов" разиграва нов правен театър, докато бави делото за уволнението

Валентин Димитров е пуснал сигнал срещу човека, който плати таксата по делото му

17:15 - 28.02.2024
Важно днес

Телекомите да съхраняват данните от разговори и сърфиране в криптиран вид, предлагат ПП-ДБ

Целта е да не се допуска злоупотреба с данните, но да служат на съда при необходимост

17:01 - 28.02.2024
Европейски дневници

ЕК иска със замразените руски активи да купува оръжия за Украйна. Възможно ли е това

Предложението е най-новата идея за това как да се използват замразените от съюзниците от Г-7 руски държавни активи на стойност около 300 млрд. евро.

16:41 - 28.02.2024
Текстове от партньори

Vivacom подновява сертификацията за сателитна станция „Плана“ с най-високата степен Tier 4

В момента само 31 подобни съоръжения, включително наземната станцията „Плана“, притежават сертификат Tier 4 в света

16:22 - 28.02.2024
Текстове от партньори

Кампанията на Kaufland и DMS за Коледа е набрала 30 хил. лева за лечение на деца и възрастни

Кампанията „ДАРИ“ се проведе във всички 65 хипермаркета на веригата в страната

16:18 - 28.02.2024
Живот

Олимпийски неволи в Париж - как чанта с планове за сигурност изчезна от влак

Това не е сюжет от филм, а реално разиграла се ситуация 26 февруари - четири месеца преди началото на най-голямото спортно събитие в света.

15:03 - 28.02.2024
Технологии

Научно-фантастичното бъдеще идва с първия прозрачен лаптоп на Lenovo

Компанията представи концепция за лаптоп с прозрачен дисплей и с прозрачна клавиатура на Световния мобилен конгрес

13:56 - 28.02.2024
Живот

7-те дребни гряха, които можем да победим, по пътя към щастливия живот

Хората не са съвършени, понякога просто удоволствията им са преплетени с навици, които ги ограбват в дългосрочен план

13:50 - 28.02.2024