Известни актьори и социално ангажирани компании си тръгнаха с награди „Златна пчела“

На 17-ти сепетмври, в „Парк-театър Борисова градина“, се състоя годишното издание по връчването на наградите „Златната пчела“.

На церемонията бяха отличени в отделни категории заслужили творци, участвали в представленията на парк-театъра през сезона.

Режисьорът Стоян Радев връчи на Боряна Братоева награда в категория „Главна женска роля“, а Яна Борисова даде на Юлиан Вергов отличието в категория „Главна мъжка роля“.

Режисьорът Димитър Коцев - Шошо получи приз в категория „Режисура за драматичен театър“. Носителят на награда в категория „Продуцент на драматичен театър“ стана Атанас Боев.

Наградите „Златната пчела“ отличиха и обществени инициативи, свързани с отговорно поведение и насърчаване на българските творци. Александър Кадиев връчи отличие на Деляна Маринова (Джуджи) продуцент в категория „Театрален дебют“ театър „Сълза и Смях“.

В категория „Добротворство“ наградата взе bTV медиа груп, връчена от медийния експерт Георги Лозанов. Гери Турийска връчи на Братя Аргирови приз в категория „Благотворителност“.

British American Tobacco Bulgaria беше отличена за прилагане на екологични, социални и корпоративни политики и инициативи (т.нар. ESG - environmental, social and corporate governance .

За корпоративна социална отговорност говорим от приемането на глобалния договор за социална и екологична отговорност между ООН и бизнес средите. Тя се измерва в 10 област, сред които защита на човешките права, опазване на околната среда, борба с корупцията др.

БАТ България (British American Tobacco Bulgaria) партнира на парк-театър "Борисова градина" в кампанията „Пчелен мед за смет” за почистване на парка. Кампанията насърчи отговорното поведение сред широката общественост, превенцията срещу замърсяването с дребни отпадъци на околната и градската среда, както и доброволчеството.

Участните събираха отпадъци от парка и срещу тях получаваха символичен подарък - бурканче с мед. Онези, които събраха най-много боклук, получиха награди.

По време на миналогодишното издание на „Пчелен мед за смет“ само за няколко часа бяха отчетени стотици килограми неправомерно изхвърлени отпадъци, сред които фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, и много други. Тази година резултатите от инициативата са още по-добри.

„Пчелен мед за смет” е компонент от годишната ESG програма на БАТ България за устойчиво развитие на компанията и част и от националната годишна инициатива „Да изчистим България заедно“.

Наградите "Златна пчела" са основани през 2021 г. и отличават хора със специален принос в развитието на творческите индустрии кино, музика, театър и екология.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024