"За принцеси на фурна и открадната кола на попфолк певица ще си говорим в следващите минути" Снимка: © Screenshot

С шеги за прясно изпечени принцеси и разнищване на криминален сюжет с главен потърпевш попфолк певица премина сутрешният блок на bTV във вторник - поне в минутите след 08:00 часа.

На фона на снежно бедствие в страната, спорове около държавния бюджет и две войни в различни точки по света – екипът на предаването е подготвил други „горещи“ теми, които да бъдат представени в национален ефир.

Едната е около злощастен инцидент, при който е откраднат скъпият автомобил на попфолк певицата Юнона. В другата отчасти се разказва за принцеси на фурна.

Точно в 08:39 ч. водещите Златимир Йочев и Мария Цънцарова „изгряват“ на екран с препечени филийки в ръка. Малко нетипична ситуация за публицистично предаване, но може би оправдана предвид сутрешния час.

„Само след малко в ефира на bTV очаквайте рецепти как да си направим принцеси в енергото. Как се хваща хрупкава коричка, ако нямате ток вкъщи? За още рецепти може да ни потърсите във Facebook“, обявява Йочев.

Оказва се, че думите на журналиста са само в кръга на една шега, направена след като хиляди хора останаха без ток, а някои все още са на тъмно след тежката зимна обстановка в страната. Анонсът му загатва какво още предстои в предаването – а именно интервю с една от сензациите на социалните мрежи от последните дни. Става дума за мъжа, който отиде в енергото в Силистра с парти грил, за да си препече филии.

Но ако си мислите, че между разговора за принцеси и следващия материал има някаква връзка – не се самозалъгвайте. Преди тази ексклузивна среща да се случи, bTV е отделила няколко минути и за малко криминална хроника.

“Сега към една жена, която си купи кола на ток, луксозен автомобил, но вече няма нито ток, нито автомобил. Фолк певицата Юнона остана без автомобил“, съобщава Йочев, а колежката му Цънцарова уверява, че това „никак не е смешно“, докато сдържа смеха си и все още държи препечената филия в ръката си.

В жива връзка от мястото на престъплението, а именно „Овча купел“, се включва репортерката Симона Загорчева. Тя разказва, че откраднатият автомобил е бил паркиран в район, в който „има сгради“ – което не е особена изненада за столичен квартал.

Повече за криминалния сюжет обаче зрителите ще научат пряко от потърпевшата - Юнона. Певицата споделя, че паркираният пред дома ѝ автомобил е бил откраднат от неизвестен мъж. Всъщност с това изречение се изчерпва и цялата история, за която bTV е отделила малко повече от 5 минути ефирно време.

Юнона казва, че живее от осем години на въпросния адрес и дори по време на живото включване сочи към терасата на дома си. След като зрителите вече са разбрали не само, че личният автомобил на звездата е откраднат, но и къде живее тя – остана само да разберат и коя всъщност е Юнона.

Отговор на този въпрос обаче те така и не получават от bTV. Даваме жокер за по-любопитните с куплет от нейна песен.

„Минавай на ръчна // не съм по поръчка // много свикна все да караш класа S автоматик. // Ей, нахала, к’во се чална?! // Я да праиш, к’вото пра’и вкъщи твоя климатик!“

Песента е от официалния канал на певицата и е озаглавена „Минавай на ръчна“ – нещо, което сега тя трудно може да направи - предвид, че кара електрическа кола, която на всичкото отгоре е и открадната.

Юнона не успява да обясни пред медията с необходимата категоричност как се е стигнало до кражбата на луксозния автомобил, но пък е започнала да се образова по темата:

„Чета по форумите и виждам, че доста апаратури [има], с които крадците се снабдяват и им се улесняват нещата“, признава тя.

bTV са постъпили отговорно, като освен зрителите са решили да занимават допълнително и СДВР с откраднатата кола на певицата. Оттам са им казали, че по случая е подаден сигнал към районното управление и в момента тече разследване.

Автомобилната драма не е единствената такава в живота на Юнона. Тя споделя пред зрителите, че в момента се чувства „напълно несигурна“, а преди е имала и други казуси с властите.

Един от тях бил за неизплащането на издръжката на нейното дете от бащата – тук криминалната драма вече се превръща в правна, но за жалост от другата страна на микрофона не е Жоро Игнатов от „Съдебен спор“ – защото тогава може би ситуацията нямаше да е чак толкова нелепа.

Но това не е единствената странна тема, с която екипът на „Тази сутрин“ е решил да запълни ефира. Специално време е отделено и на мъжа от село Калипетрово, който, като един истински съвременен Андрешко, влязъл в енергото в Силистра, в знак на протест срещу липсата на ток, и си препекъл филии.

Водещите представят гостите, които се включват с видеовръзка от автомобил, като се надяваме, че той не е този на певицата Юнона. Следват 7-минутни подробности около протестната акция на мъжа и негов приятел, заснел случилото се. Разговорът преминава в обяснения, недоволство около държавата и хората в държавата и завършва с „остър“ въпрос от Цънцарова, която пита:

„Разбрахме вашия протест. Разбрахме посланието, надеждата ви да не се стига до санкции. Само не разбрах - станаха ли ви сандвичите и какво бяхте сложили отгоре? Как ги приготвихте?“

„Специалната“ рецепта обаче така и не е разкрита - въпреки усилията на екипа на bTV.


Кадър от сутрешния блок на bTV за кражба от салон за красота bTV се включи на живо, за да разкаже за 15-секундна драма с откраднат телефон в студио за красота


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024