Снимка: © Getty Images

Забраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини остава в сила, съобщиха от Столична община. 

На сутрешния брифинг в събота ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че Националният оперативен щаб готви препоръка за отваряне на паркове за разходки на деца. Уточни обаче, че това ще се случи след „експеримент“ в София в неделя.

От Столична община потвърдиха това и обявиха, че на 26 април, заедно с дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще направят обучение на екипите си за създаване на необходимата организация на терен. В учението ще участват единствено служители на Столична община и доброволци. 

Общината ще подготви строга организация при препоръка от страна на Националния оперативен щаб за отварянето на паркове. Към момента продължава и недопускането на граждани на територията на природен парк „Витоша“.

Екипите на Столична дирекция на вътрешните работи и общинска полиция извършват засилен контрол и проверки за спазването на физическа.

От общината потвърдиха информацията на Националния оперативен щаб, че първоначално ще се прави организация за посещение на парковете на родители с деца.

„Това изисква сериозен човешки ресурс и подготовка. Нашата задача е да сме готови с организацията за поетапно допускане на хората в парковете“, съобщиха от Столична община.

„Необходими са ясни правила за разходка на малките деца в определени часове, еднопосочност по големите алеи, за да няма засичане и струпване на хора, без използване на площадките за спорт и игра, както и на пейките и т.н.“.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети