Задържаха мъж от Харманли, изготвял фалшиви PCR тестове за пътуващи към Турция Снимка: © Getty Images

33-годишен мъж от Харманли е задържан, след като полицията установи, че е изготвял фалшиви отрицателни PCR тестове. Те били предназначени основно за българи, пътуващи за Турция, съобщиха от прокуратурата в официалния си сайт.

Според съобщението „Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение - Харманли наблюдава досъдебно производство за съставяне на неистински официални документи - PCR тестове с цел да бъдат използвани“.

На 29 октомври полицията е извършила проверка в дома на 33-годишния Д.П. Там открила голямо количество тестове, като към някои от тях имало прикрепени касови бележки.

Извършено било претърсване в жилището, където са намерени и иззети компютър, принтери и мастило. Към момента са събрани данни, че там се изготвяли отрицателни PCR тестове на различни граждани, с цел да бъдат използвани за пътуване в Турция.

Д.П. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково, добавят от държавното обвинение.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024