Насилникът от Стара Загора е задържан и с повдигнато второ обвинение

Задържаха 26-годишния мъж, сочен като извършител на нападението с макетен нож над 18-годишно момиче от Стара Загора.

Той е арестуван за 24 часа, като съпричастен към нанасяне на телесна повреда на момичето, информират от полицията.

Районната прокуратура в Стара Загора e повдигнала още едно обвинение спрямо 26-годишния мъж, обвиняем в нанасяне на телесна повреда на момиче на 18 години в Стара Загора.

Това каза за БТА Боряна Димитрова от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Г. Г. е обвинен, че в периода от 24-25 юни т.г. в условията на продължавано престъпление, се е заканил с убийство на 18-годишната Д. М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той е изпратил текстови съобщения със закана за убийство чрез интернет приложение.

Престъплението е квалифицирано по чл. 144 от Наказателния кодекс (НК), който предвижда лишаване от свобода до три години.

По досъдебното производство са разпитани свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България".

Вчера стана ясно, че Районна прокуратура - Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство за нарязаното с макетно ножче 18-годишно момиче, по което като обвиняем е привлечен 26-годишен мъж. Създаден е екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по разследването.

Първоначално мъжът е арестуван още на 28 юни, 2 дни след като е уличен, че е нарязал многократно тялото на момичето с макетен нож, обръснал е главата ѝ и е счупил носа ѝ. Районен съд му постановява постоянна мярка за задържане под стража, но на втора инстанция е е освободен, след като експертизата е показала, че става дума за нанесена лека телесна повреда.

Последва вълна от въпроси и обществено възмущение, готвят се и протести, след като на втора съдебна инстанция обвиняемият за нападението първоначално е пуснат от ареста, защото случилото се е било определено от съдия в Окръжен съд - Стара Загора като „лека телесна повреда”.

Министърът на правосъдието Атанас Славов призова прокуратурата да проведе пълно, обективно и задълбочено разследване на обстоятелствата, като се използва целият инструментариум на закона, за да защитят невинната жертва и обществения интерес. Във връзка със случая, в Стара Загора организират шествие в понеделник, а кметът на града Живко Тодоров обяви пълна подкрепа за пострадалото момиче.

По-късно през деня се очаква на съвместен брифинг на полицията и прокуратурата да бъдат оповестени повече подробности по случая.

"След укриване на Г.Г., той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение", съобщават от обвинението.

Според адвоката на задържания вчера 26-годишният мъж е получил призовка да се яви на разпит, тази сутрин той е отпътувал към Стара Загора, но е бил задържан още на входа на града.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери препродадоха билети за турнето на Тейлър Суифт в Европа

Колко сигурни са билетите на Eventim

20:11 - 07.05.2024
Важно днес

Коя е Ива Иванова - новата изпълнителна директорка на фонд "Земеделие"?

Досегашният шеф на фонда стана служебен министър на земеделието

18:57 - 07.05.2024
Кино и сериали

Истинската история зад войната на зърнените закуски в „Unfrosted"

Конкуренцията между Kellog и Post е сравнявана с тази на Ford и General Motors

17:55 - 07.05.2024
Важно днес

Александър Дунчев и Мартин Заимов водят листи на "Зелено движение"

Бивш министър и депутати водят листите на "Зелено движение", които този път се явават самостоятелно на изборите

16:26 - 07.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ обяви водачите на листите си. Атанасов и Бориславова не са сред тях

Вижте водачите в листите на ПП-ДБ за парламентарния вот

15:30 - 07.05.2024
Важно днес

Вижте кандидатите за евродепутати от листата на ПП-ДБ

ПП-ДБ обявиха листата с кандидатите им за евродепутати

15:08 - 07.05.2024