Изведоха заподозрения за убийство в София от хотел в Драгалевци (обновена)

Изведоха заподозрения за убийството в София от хотела, в който се е укрил в столичния квартал "Драгалевци". До столичния квартал той най-вероятно е стигнал с градски транспорт, слизайки от хижа „Алеко".

По-рано днес той беше задържан за убийството на мъжа, чието разчленено тяло бе намерено на столичната ул. "Раковски".

Задържаният е 29-годишен мъж с инициали В. В. Той е основният заподозрян за убийството и се предполага, че е бил близък приятел на убития, чийто останки бяха открити вчера вечерта в шахта в центъра на София. Другият мъж е задържан за укривателство.

Жертвата също е мъж, роден през 1982 г. Той е бил обявен за издирване от свои близки преди няколко дни. Според непотвърдена информация той е собственик на студиа за масажи.

Според информация на bTV убийството не е било извършено на мястото, където са открити останките.

По-рано днес от Софийската градска прокуратура съобщиха, че разследват убийство, извършено на 8 август, в центъра на София:

"Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за извършено убийство. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство, извършено на 08.08.2023 г. в центъра на град София", пише в съобщението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от СГП, за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

Същевременно в хода на разследването са събрани доказателства за извършено престъпление - лично укривателство, от друго лице, което е спомогнало на предполагаемия извършител на убийството да избегне наказателно преследване. Заподозреният за личното укривателство е задържан".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024