И тази година с Bioderma сме „Заедно в борбата срещу акнето“

Акнето засяга около 80% от тийнейджърите и 40% от младите хора над 25-годишна възраст.

Освен дерматологичен проблем, то има и психологически измерения, които са познати на всеки, който се е сблъсквал с дискомфорта, ниското самочувствие и тревожността, които съпътстват акнето.

Тазгодишното издание на кампанията на Bioderma „Заедно сме в борбата срещу акнето“ започна с медийно събитие със специален панел от гост-лектори, водещи здравни експерти от различни области, свързани с акнето.

В настоящето издание безвъзмездно се включват 186 дерматолози от 19 града, като за първи път има гъвкава възможност за избор между физически преглед в кабинета на дерматолога или дистанционна консултация чрез платформата за телемедицина и онлайн прегледи "Healee".

Информационният сайт, на който може да се избере дерматолог за преглед в кабинет от участващите специалисти в национален мащаб тази година е zaednosme.bg

Сред лекторите са дерматолозите Доц. Гриша Матеев, д.м., председател на БДД, Др. Бисера Котевска, д.м. от Токуда-Аджибаем Сити Клиник, маг. фармацевт Анжела Мизова, зам-председател на Български Фармацевтичен Съюз, Надя Петрова, нутриционист, Яна Алексиева, психолог Асоциация Родители.

Експертите обсъдиха различните аспекти и фактори, както и правилния подход при третиране на акнето.

„Заедно сме в борбата срещу акнето“ - кампания на BIODERMA, събитие, плакат

От самото ѝ възникване, кампанията привлича общественото внимание към акнето – едно от най-често срещаните кожни заболявания, чиито симптоми оказват значително влияние върху качеството на живот. Тя предоставя достоверна информация и съвети от здравните специалисти, да популяризира ключовата роля на дерматолога в лечението и да улесни връзката с него.

„Заедно сме в борбата срещу акнето“ Bioderma, дерматолог, събитие,

,,Активната медийна комуникация и многогодишните ни партньорства позволиха през изминалите години посланието на кампанията да достигне до над милион и половина души годишно. Целта ни за 2022 г. е да запазим и надградим този активна разгласа на кампанията.

,,Заедно сме в борбата срещу акнето“ е доказано резултатна, а каузата е винаги актуална като за 7-годишната ни история. До момента безплатни прегледи за акне са получили над 13 000 пациенти.", казват от Bioderma.

Кампанията традиционно се подкрепя от Български фармацевтичен съюз, Българска асоциация на помощник-фармацевтите, Асоциация на студентите по фармация в България, АСМБ, Асоциация Родители и Българска Асоциация на естетичните дерматолози.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022