Зам.-транспортният министър Григори Григоров е уволнен от поста си Снимка: © Министерство на транспорта и съобщенията

Григори Григоров - един от зам.-министрите на транспорта и съобщенията с ресор "Български пощи", е бил уволнен от поста си.

Причините са недостатъчни резултати в реформата на пощите, ниска комуникативност и несправяне със задачите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Справка в сайта на ведомството показва, че Григоров вече не фигурира в списъка със заместник-министри на Георги Гвоздейков. Сега на заемания пост от Григоров остават Анна Михнева-Натова, Бисер Минчев и Димитър Недялков.

Григоров заемаше поста председател на Съвета на директорите на БДЖ до лятото на 2021 г., когато служебният министър на транспорта Георги Тодоров го освободи от длъжност заедно с изпълнителния директор Никола Василев.

Официалните мотиви, които съобщиха тогава от Министерството на транспорта, бяха „влошаването на показателите на експлоатационната дейност на дружеството в сравнение с 2020 г.“. От началото на годината са реализирани 71 333 мин. закъснения на 4710 влака в пътническите превози, а силно влошеното състояние на подвижния състав и лоша организация при товарните превози са довели до отлив на товародателите.

В края на 2023 г., Григоров даде интервю за БНР, в което заявява, че "Български пощи" ще завършат годината с по-малка от очакваната загуба - 50 милиона вместо 70 млн. заради "по-стриктна финансова политика".

Държавното дружество обаче е в тежко положение от години. Един от проектите за реформа в него през пари от ПВУ, който целеше дигитализация на услугите и превръщане на пощенските клонове в пунктове за комплексно административно обслужване, трябваше да бъде спрян през септември 2023.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024