Заменят шефа на Агенцията по вписванията след блокираните смени на ръководства в държавни дружества Снимка: © YouTube.com/Darik Plus

Служебното правителство направи поредна рокада – шефът на Агенцията по вписванията Габриела Козарева е заменена на ръководния пост.

На нейно място се назначава Даниела Митева. Новината обяви служебният премиер Стефан Янев по време на брифинга на кабинета, на който управляващите отчетоха дейността си в първия месец от встъпването в длъжност.

Агенцията по вписванията управлява двата важни публични регистъра – Търговския и Имотния. През последния месец ръководството ѝ срещна редица критики заради това, че отказва да впише смените в директорски, управителни и надзорни съвети на различни държавни дружества, направени от министрите в отделните ресори.

Преди около седмица здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че Агенцията по вписванията умишлено е забавила регистрацията на новото ръководство на МБАЛ „Лозенец“. Целта била да се даде време на отстранения директор проф. Любомир Спасов да обжалва смяната си. Той направи именно това и в момента процесът е стопиран, докато съдът се произнесе.

В „Лозенец“ беше осветена схема за незаконни трансплантации и още нарушения, представени от Кацаров.

Габриела Козарева заема поста си в Агенцията по вписванията от 2018 г. насам, когато замени Зорница Даскалова, подала оставка заради срив в Търговския регистър.

Преди три години в агенцията са били разпределени бонуси за общо 700 хиляди лева между служителите. Причината – „постигнати резултати“ за периода, в който Търговският регистър не функционираше.


Бойко Рашков: В служба на МВР са открити лозунги на ГЕРБ



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024