Започнаха снимките на игралния филм за Георги Аспарухов – Гунди Снимка: © Междинна станция

Днес в София започнаха снимките на най-новия български игрален филм, посветен на емблематичния футболист на Левски, Георги Аспарухов – Гунди. Лентата със заглавие „Гунди – легенда за любовта“ ще проследи живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова - Лита до трагичния 30 юни 1971 година, когато той загива в автомобилна катастрофа.

Работата на снимачната площадка ще продължи 2 месеца, а бюджетът на продукцията възлиза на близо 4 милиона лева. Продуценти са Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“.

В главната роля ще влезе актьорът от Народен театър Павел Иванов, а младата Александра Свиленова ще се превъплъти в най-голямата любов и вдъхновение на футболиста, съпругата Величка Маркова – Лита.

Режисьор на филма е Димитър Димитров, двигателят и сценарист на проекта Емил Бонев, а главният оператор – Борис Славков. За да помогне с пресъздаването на епохата и автентичната футболна атмосфера, за консултант е нает Станислав Ангелов – Пелето.

Преди да се стигне до снимките, предварителната работа е отнела близо 5 години проучване и сформиране на екип от над 100 човека. Актьорският състав наброява 59 души. „Продукцията ще има много специални ефекти (CGI), доста каскади, кадри на пълни стадиони от птичи поглед, както и сцени от документалния материал, който сме събрали за живота на Георги Аспарухов“, казват Иван Христов и Андрей Арнаудов.

Премиерата на филма е планирана за началото на 2024 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024