Заподозреният за убийството в София е дължал около 2000 лв. на жертвата

32-годишният мъж, обвинен за жестокото убийство на 8 август в София, е бил длъжник на жертвата, но сумата на заема е около 2000 лв.

От прокуратурата и полицията смятат, че финансовият мотив е основен за тежкото престъпление, но обръщат внимание, че то е извършено с особена ярост и агресия. Ръководителката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова обяви, че се очаква съдебно-психиатрична експертиза на задържания, която допълнително да хвърли светлина върху поведението на предполагаемия нападател.

Самият обвиняем не е признал вина за престъплението. Проведени са множество разпити, като той е давал "разнопосочни версии, за да прикрие деянието", обяви директорът на СДВР на пресконференция по случая.

Версиите са проверени и е изяснено, че не отговарят на истината. Той е арестуван за 72 часа, като преди изтичането им прокуратурата ще поиска от съда постоянно задържане под стража.

Потенциалните наказания за убийство по особено жесток начин са три вида: от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или най-тежката възможна форма, доживотен затвор без право на замяна.

Според данни на близките на убития мъж - той и заподозреният убиец са имали планове за общ бизнес, свързан с "търговия с криптовалута". Така обвиненият за престъплението е смятал да уреди дълга си.

Засега няма данни той да е имал съучастник в самото убийство, но след престъплението се е обадил на свой приятел с молба да му помогне да заличи следите от убийството.

Мъжът, помагал за пренасянето на останките, също е арестуван.

Този човек е направил пълни самопризнания за действията си по изчистването на местопрестъплението и укриването на следи от убийството. За него също ще бъде поискана мярка за неотклонение "постоянно задържане под стража".

Наказанието за лично укривателство е до 5 г. лишаване от свобода.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024