Заподозряха трима за кражбата на джипа на Плевнелиев и Банова, има един задържан Снимка: © Getty Images

Полицията разкри мъжете, откраднали джипа на Росен Плевнелиев и Десислава Банова в "Ринг мол" в София.

Те са известни с прякорите "Илиян Бабичката", "Владо Македонеца" и "Ивайло Фаската". Първият е задържан, а останалите са обявени за общодържавно издирване с мярка "Принудително довеждане" по воденото в 06 РУ - СДВР досъдебно производство, съобщи Нова ТВ.

И тримата са известни на МВР, като двама от тях са осъждани, съобщиха източници на телевизията. По време на операция на СДВР на Бъдни вечер са посетени едновременно три адреса на територията на гр. София и един в с. Микрево, което е довело до ареста на "Илиян Бабичката".

Обявен за издирване е и лек автомобил "Мерцедес А 140", за който от проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че е ползван като "работен" при кражбата на джипа в мол в София.

Крадците задигнаха SUV-то на Плевнелиев с марка BMW на 18 декември, като няколко дни след това Банова разказа историята пред Нова ТВ. Водещата на емисия „Прогноза за времето“ в телевизията е шофирала автомобила и го паркирала в "Ринг мол", а на влизане в търговския център мъж с раница се сблъскал агресивно в нея. Секунди след това тя видяла как колата ѝ излиза от паркинга през вдигнатите бариери и се насочва към Околовръстното шосе.

След това Банова загубила сигнала от GPS-а и не е ясно къде се намира автомобилът в момента. Образувано беше досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Според съпругата на Плевнелиев схемата е често използвана: „Бутайки се в мен, този човек пробва да прихване сигнала на ключа, друг човек седи до колата, той му подава сигнала, другият влиза, запалва и потегля“.

В „Ринг мол“ бариерите са спуснати и не се плаща паркинг. Това е 4-ият подобен случай в този мол за последния месец, като от полицията съобщават, че при всички тях потърпевшите са жени.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

120 млн. лв. инвестиции  и 12 нови магазина планира BILLA в България през 2024 г. 

През март компанията отчита дефлация в цените на стоките на годишна база

16:04 - 24.04.2024
Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024