Запознайте се с тест центъра за дегустация на BILLA Снимка: © Билла

Знаете ли колко вкусови възприятия има човек, когато опитва храна? Обикновено говорим за четири основни вкуса - сладко, солено, горчиво и кисело - но да не забравяме тайнствения пети вкус, който променя всичко.

В началото на двадесети век в Япония професорът Кикунае Икеда открива umami. Умами стимулира небцето, усилва вкусовите ви усещания и прави храната неустоимо вкусна и желана. Името му може да е японско, но храните, които са умами, се откриват навсякъде. Или накратко казано, представете си, че умами е този скрит вкус, който ви кара да казвате "Уау!" при всяка хапка.

В BILLA твърдят, че добрата храна е преди всичко вкусна.

,,Затова внимателно подбираме продуктите, които предлагаме на нашите клиенти. Грижим се за качеството им от началото до края на пътя им - от произхода до трапезата.", казват от ритейлъра.

BILLA също тества продуктите при избор на доставчик за собствените си марки.

Добре дошли в BILLA Тест Център

Служители от различни отдели на компанията, всеки със собствените си вкус и предпочитания, имат възможност да се включат в провеждането на „слепи“ дегустации.

В специално създадения BILLA Тест център всяка седмица персоналът опитва продукти от различни доставчици и анонимно оценяваме вкусовите им характеристики, аромат и качества.

,,Това ни помага да вземем най-доброто решение при подбора на производители за собствените ни марки - BILLA бранд и Clever.", коментират представители на компанията.

,,Стремежът ни е да постигнем най-високо качество на продуктите в магазинната ни мрежа. Започнахме тези „слепи“ дегустации през 2021 г. и до момента сме организирали стотици дегустации за продукти от марките BILLA и Clever, като по този начин прецизирахме селекцията от продукти, която предлагаме на нашите потребители - месо, риба, млечни продукти, плодове и зеленчуци, кроасани, хлебчета и др., всичко се тества от дегустационен панел в BILLA Тест центъра."

BILLA, BILLA Bio, BILLA Premium и Clever - гарантирано качество на достъпни цени

Продуктите BILLA, BILLA Bio, BILLA Premium и Clever са произведени по специални рецепти и от подбрани производители. За да гарантира ритейлърът тяхното качество, той следва строги изисквания спрямо произхода, отглеждането, обработката и състава на храната и нехранителните артикули.

,,Така потребителите получават продукти с отличен вкус, гарантирано качество на достъпни цени в нашите 155 магазина в цялата страна.", посочват от BILLA.

BILLA Градини - запазваме вкуса от градината до чинията

BILLA Градини е програма за партньорство с повече от 40 местни производители, които предлагат разнообразие от пресни плодове и зеленчуци от над 180 градини, оранжерии и лозя из цяла България.

,,Нашите BILLA експерти следят целия процес от отглеждането, до рафта на магазина, а в BILLA Тест център се потвърждават вкусовите им предимства и така клиентите на веригата могат да разчитат, че плодовете и зеленчуците на тяхната трапеза са пораснали на родна земя, вкусни, чисти и отгледани с любов.", казват от веригата.

„Българска ферма“ - свежо месо със 100% български произход

Друг основен приоритет на компанията е богатия асортимент от прясно месо.

,,За да гарантираме качеството на продуктите, извършваме проверки на място и взимаме проби за лабораторни анализи. Благодарение на контрола, който осъществяваме можем да потвърдим, че месото е със 100% български произход. А от българското по-хубаво няма.", заявяват от BILLA.

,,Стремежът ни към безкомпромисно качество остава в основата на всяко решение, което взимаме.", завършват от компанията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024