Защо Меси и Роналдо играят шах вместо футбол? Снимка: © Ани Лейбовиц / Louis Vuitton

Лионел Меси и Кристиано Роналдо изненадаха света часове преди началото на "Катар 2022" със снимка в социалните мрежи, на която играят шах, а не футбол. Както се вижда по куфарите в кадър, един от които е превърнат в шахматна дъска, изображението е част от най-новата кампания на Louis Vuitton, специално подготвена за Световното първенство по футбол.

Победата е състояние на ума" гласи постът в Twitter.

Снимката е дело на легендартната фотографка Ани Лейбовиц. Американката е известна с невероятните си портрети на стотици знаменитости.

Интересното в кампанията е, че разположението на фигурите от снимката пресъздава известна партия шах между гросмайсторите Магнус Карлсен и Хикару Накамура.

Меси и Роналдо са сред най-големите звезди на Световното първенство по футбол. Повече от десетилетие двамата се надпреварват за титлата "най-добър играч на планетата" - и с постиженията си в Шампионска лига, в испанските шампионати, за приза "Златна топка" и завоевания за националните им отбори съответно в турнирите UEFA Euro и Copa America.

Въпреки че в началото на тяхното „спортно съперничество“ мнозина вярваха, че Меси и Кристиано Роналдо се мразят, в действителност двамата футболисти винаги са изпитвали огромно уважение един към друг. През последните години са засичани заедно многократно и са споделяли много емоционални думи на един друг в социалните мрежи.

Той е невероятен играч. Меси е магия. Заедно сме на "сцената" вече 16 години. Представете си. Имам страхотни отношения с него. Не съм му приятел, но той ми е като съотборник. Той е човек, когото наистина уважавам. Винаги има уважение в начина, по който говори за мен. Какво ще кажа за Меси? Страхотни неща. Най-добрият е, с когото съм играл или срещу когото съм се изправял.", каза Кристиано Роналдо преди дни в интервю за Пиърс Морган.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024