Снимка: © Getty Images

Една от най-големите авиационни компании в света – Emirates, се превърна в първата авиолиния, въвела пакет от застраховки, с който ще се опита да накара хората отново да летят във времената на пандемията от коронавирус.

Интересното в случая е, че на всеки пасажер ще се полага пълно покриване на медицинско лечение, ако се зарази с Covid-19 по време на пътуването, безплатен престой в хотел, където да прекара евентуална карантина, а в застраховката дори попада погребението на съответния пътник, ако почине вследствие на усложнение на инфекцията.

Новината съобщи самият национален авиопревозвач на Обединените арабски емирства в своя официален сайт emirates.com.

От компанията казват, че офертата е валидна в продължение на 31 дни от началото на пътуването и влиза веднага в действие, като ще важи до края на октомври. Услугата ще е безплатна за всички потребители, без значение от класата, която са избрали за пътуването си, или от дестинацията. Застраховката влиза директно към самолетния билет и не е нужна отделна регистрация.

Базираният в Дубай авиопревозвач съобщи, че застраховката покрива медицински разходи, които не надвишават 150 хиляди евро. Emirates ще подсигурява хотелски стаи за максимум две седмици, като за целта ще харчи до 100 евро на ден за съответния пасажер.

В случай, че даден пътник почине вследствие на Covid-19, компанията ще отпусне 1500 евро за погребението му.

„Знаем, че хората искат отново да летят, тъй като границите по света постепенно се отварят, но търсят гъвкавост и гаранции, ако нещо непредвидено се случи по време на пътуването им“, каза председателят на холдинга Emirates Gorup - шейх Ахмед бин Саед Ал Мактум.

Emirates, която е създадена през 1985 г. и е най-големият превозвач на дълги разстояния в света, разчиташе на 59 519 служители, считано към 31 март 2020 г. Оттогава насам обаче компанията съкрати една десета от персонала си, а по-рано този месец обяви пред BBC, че ще отнеме още до 9000 работни места.

Авиационната индустрия се превърна в може би най-големия губещ от пандемията Covid-19. След затварянето на границите и наложените блокади по целия свят се извършваха предимно извънредни полети, които да приберат у дома граждани на дадена страна.

Миналия месец Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) предупреди, че индустрията ще запише „най-лошата“ си година, що се отнася до финансови печалби. Драстичният спад в броя на полетите през 2020 ще доведе до загуба на повече от 84 милиарда щатски долара, а общо приходите на компаниите за този период ще паднат с 50% в сравнение с 2019 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Kaufland е марка №1 за 2022 година

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Кирил Петков: Решението за 70-те руснаци е на Съвета за сигурност, в който участва и представител на Радев

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България

ДДС на брашното неочаквано стана 0% след сгрешен вот на Антоанета Цонева

Смут в пленарната зала заради отказа от корекция на решаващия глас при вота

Огнян Минчев: Президентът свика консултации "по армейски", партиите имаха нужда да разговарят

Възможно е да се създаде коалиция, която да избегне поредните предсрочни избори, смята политологът