Миналата година Чадуик Боузман, който неотдавна почина, е дал част от хонорара си от филма „21 моста“ на Сиена Милър, разказа самата тя. По този начин звездата от „Черната пантера“ се е противопоставил на неравенството относно плащанията в кино индустрията и е помогнал на актрисата в труден за нея момент. Милър се е колебаела дали да разкаже историята, но в крайна сметка е решила да го стори, тъй като тя представлява „завещанието“ на Боузман и показва „кой всъщност е той“.

Той и Милър изиграха главните роли в продукцията на Браян Кърк. Те бяха детективите Андре Дейвис и Франки Бърнс. Във филма героят на Боузман затвори едноименните 21 моста в Манхатън, за да намери двама заподозрени убийци на полицаи.

„Всеки осъзнава неравенството по отношение на парите за хонорари в Холивуд, но помолих за сума, която студиото не можеше да плати. Тогава Чадуик дари част от своята заплата, за да запълни цифрата, която исках. Той каза, че заслужавам да получа толкова“, сподели Сиена Милър в интервю за „Empire“.

Боузман, който почина след загубена битка с рака по-рано през годината, бе един от продуцентите на „21 моста“ и именно той избра Милър за ролята на Франки Бърнс.

„Завещанието“ на Чадуик Боузман

„Той беше фен на това, което правя. Това бе вълнуващо, защото същото важеше и от моя страна за него. Така че той ме убеди да го направя. Предложи ми този филм, а по това време не исках да се занимавам с нищо повече. Работех нон-стоп, бях изтощена, но исках да работя с него“, призна 38-годишната актриса.

„И тъй като отказвах да се завърна на работа, дъщеря ми започваше училище, а времето не бе подходящо, казах, че ще го направя, ако ме компенсират достатъчно“, съобщи тя и добави, че постъпката на покойния Боузман е „нечувана“ за филмовата индустрия.

„Това бе едно от най-впечатляващите неща, които съм преживявала. Не се случва просто така. Той каза: „Получаваш това, което заслужаваш“. Беше просто необяснимо един мъж да се държи толкова любезно и уважително“, сподели Милър.

Тя споделя как е разказала историята на останалите си колеги. „Те замълчаха и най-вероятно са обмисляли всичко известно време. Но при него нямаше никаква показност. Той каза просто: „Разбира се, ще ти осигуря тази сума, защото толкова трябва да получиш“.

Актьорът стана известен с ролите на музиканта Джеймс Браун, на първия чернокож бейзболист в MLB Джаки Робинсън и на първия чернокож върховен съдия Търгуд Маршал, като във всеки един от образите умело улови това, което ги характеризира.

Превърна се и в човек, променил концепцията за класическия супергерой, след като през 2018 г. изигра първия чернокож герой от комикс в историята на Холивуд. „Черната пантера“ промени представите на феновете на този тип продукции. Боузман спечели шест награди за филма, включително тази на Гилдията на филмовите актьори.


Новите сериали от 2020: Скритите фаворити в сезона на наградите Новите сериали от 2020: Скритите фаворити в сезона на наградите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024
Живот

Banksy избра Лондон, за да разкрие първата си улична творба за 2024 г.

Мистериозният артист призна, че той е авторът в Instagram

16:28 - 18.03.2024
Технологии

Топ футболни клубове търсят таланти с AI приложение

aiScout позволява на амбициозни футболисти да участват във виртуални изпитания на професионални клубове

15:47 - 18.03.2024
Важно днес

Почина Ангел Марин

Той беше вицепрезидент на България по време на двата мандата на Георги Първанов

14:49 - 18.03.2024
Важно днес

Ивайло Цветков - Нойзи получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние

Прокуратурата му е предложила 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок

14:10 - 18.03.2024