Миналата година Чадуик Боузман, който неотдавна почина, е дал част от хонорара си от филма „21 моста“ на Сиена Милър, разказа самата тя. По този начин звездата от „Черната пантера“ се е противопоставил на неравенството относно плащанията в кино индустрията и е помогнал на актрисата в труден за нея момент. Милър се е колебаела дали да разкаже историята, но в крайна сметка е решила да го стори, тъй като тя представлява „завещанието“ на Боузман и показва „кой всъщност е той“.

Той и Милър изиграха главните роли в продукцията на Браян Кърк. Те бяха детективите Андре Дейвис и Франки Бърнс. Във филма героят на Боузман затвори едноименните 21 моста в Манхатън, за да намери двама заподозрени убийци на полицаи.

„Всеки осъзнава неравенството по отношение на парите за хонорари в Холивуд, но помолих за сума, която студиото не можеше да плати. Тогава Чадуик дари част от своята заплата, за да запълни цифрата, която исках. Той каза, че заслужавам да получа толкова“, сподели Сиена Милър в интервю за „Empire“.

Боузман, който почина след загубена битка с рака по-рано през годината, бе един от продуцентите на „21 моста“ и именно той избра Милър за ролята на Франки Бърнс.

„Завещанието“ на Чадуик Боузман

„Той беше фен на това, което правя. Това бе вълнуващо, защото същото важеше и от моя страна за него. Така че той ме убеди да го направя. Предложи ми този филм, а по това време не исках да се занимавам с нищо повече. Работех нон-стоп, бях изтощена, но исках да работя с него“, призна 38-годишната актриса.

„И тъй като отказвах да се завърна на работа, дъщеря ми започваше училище, а времето не бе подходящо, казах, че ще го направя, ако ме компенсират достатъчно“, съобщи тя и добави, че постъпката на покойния Боузман е „нечувана“ за филмовата индустрия.

„Това бе едно от най-впечатляващите неща, които съм преживявала. Не се случва просто така. Той каза: „Получаваш това, което заслужаваш“. Беше просто необяснимо един мъж да се държи толкова любезно и уважително“, сподели Милър.

Тя споделя как е разказала историята на останалите си колеги. „Те замълчаха и най-вероятно са обмисляли всичко известно време. Но при него нямаше никаква показност. Той каза просто: „Разбира се, ще ти осигуря тази сума, защото толкова трябва да получиш“.

Актьорът стана известен с ролите на музиканта Джеймс Браун, на първия чернокож бейзболист в MLB Джаки Робинсън и на първия чернокож върховен съдия Търгуд Маршал, като във всеки един от образите умело улови това, което ги характеризира.

Превърна се и в човек, променил концепцията за класическия супергерой, след като през 2018 г. изигра първия чернокож герой от комикс в историята на Холивуд. „Черната пантера“ промени представите на феновете на този тип продукции. Боузман спечели шест награди за филма, включително тази на Гилдията на филмовите актьори.


Новите сериали от 2020: Скритите фаворити в сезона на наградите Новите сериали от 2020: Скритите фаворити в сезона на наградите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024