Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV, макар и индиректно?

Този въпрос беше провокиран след анонса на частната национална телевизия за подновяване на риалити предаването "Бягство към победата".

Единственият сезон на шоуто се излъчи преди 15 години в ефира на bTV като част от "Шоуто на Слави", и беше продуцирано от компанията "Седем Осми".

Водещи бяха самият Слави Трифонов (бъдещ лидер на "Има такъв народ") и певецът Борис Солтарийски, част от "Ку ку бенд".

Реализацията на втори сезон е поверена на „ЕМД Ентертеймънт“ и Евгени Димитров – Маестрото, ръководителят на "Ку ку бенд", един от най-доверените хора на Слави Трифонов от десетилетия насам.

"ЕМД Ентертеймънт" е учредена на 9 февруари и е регистрирана на 16 февруари 2024 г. с капитал от 500 лв. - т.е. пет седмици преди новината за подновяването на формата по bTV.

Дружеството е еднолична собственост на Димитров - единствената от общо 6 фирми с негово участие в Търговския регистър, в която той не се води съдружник или член на управителен съвет заедно със Слави Трифонов.

В информацията за първия сезон на предаването "Бягство към победата“ се посочваше, че това е "най-сериозното начинание по отношение на организация, реализация, логистика, транспорт, заснемане и постпродукция, правено в България", поне към 2009 г.

В справката на bTV се напомня, че Маестрото е свързан с "редица успешни телевизионни предавания като „Гласът на България“, „Music Idol“, „Dancing Stars“, “Lord Of the Chefs”, „България търси талант“ и други", но без да се споменава нито дума за това, с което е най-известен в ефира на медията - "Шоуто на Слави".

Отношенията между Трифонов и bTV (при предишния собственик на медията) бяха обтегнати в продължение на години.

През пролетта на 2017 г. той обвини публично телевизията в "цензура", след като едно от предаванията му на запис беше свалено от ефир заради "несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание". По това време Трифонов вече беше инициирал референдума си. Тогава bTV на свой ред разкритикува Трифонов, че е опитал да използва ефира за лична политическа кампания.

"Шоуто на Слави" спря да се излъчва през лятото на 2019 г., когато изтече и договорът на продукцията с bTV. Няколко месеца по-късно беше създадена ТВ 7/8, а паралелно с това бе основана и политическата партия "Има такъв народ", чиито депутати са част от екипа сценаристи и водещи на Трифонов.

Търговското дружество зад ТВ 7/8 е "Статис" АД, чийто председател на съвета на директорите е Евгени Димитров - Маестрото - т.е. bTV се е съгласила да си партнира с мениджъра на частната телевизия на Слави Трифонов в риалити формат, създаден от екипа на Слави Трифонов.

През лятото на 2023 г. Димитров се ожени за журналистката Виктория Готева, която е водеща на bTV Новините.

Бягство към победата 2 : Съкровището“ ще има състезателен характер.

В него няколко двойки играчи, обединени от различни роднински, приятелски или други връзки, предприемат пътуване и преминават през разнообразни вълнуващи изпитания, за да стигнат до голямата награда, наричана „Съкровището“.

Пътят на двойките се движи през различни локации в страната, които включват природни, исторически и културни забележителности. Всички указания и задачи, които получават участниците, са свързани с България – исторически личности и обекти, обичаи, реалност, бит и нрави.

Част от указанията са под формата на изображения, логически и технически задачи или загадки. Двойките тръгват заедно от едно място и през решаване на различните задачи разкриват нова информация, която ги превежда през пътуването и ще ги отведе до финала.

За завръщането на Трифонов, "макар и ребрандиран", заговори и доскорошният водещ на вечерното предаване, което за няколко години се излъчваше на мястото на "Шоуто на Слави" - Николаос Цитиридис.

"Каква седмица за Слави Т! Връща се в БТВ ребрандиран и с ново шоу, дадоха му държавен имот на "Оборище", за партийни цели. Явно тая мъка ще продължава. И освен всичко, президентът ви Радев реши ИТН да получи мандат за съставяне на правителство", написа той в своя публикация във Фейсбук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024