Жалба от аматьорски клуб спря вписването на Гонзо като президент на БФС Снимка: © БФС, Facebook

Вписването на Георги Иванов – Гонзо като президент на Българския футболен съюз (БФС) в Търговския регистър се отлага.

Причината е жалба от страна на аматьорския футболен клуб „Скравена“ и последвало определение на Софийския градски съд (СГС), с което до разглеждането ѝ по същество е отказано вписване но партидата на федерацията. Четвъртодивизионният отбор е внесъл жалба срещу решенията на конгреса на БФС от 15 март за избор на Иванов и нов управителен съвет на спортната федерация.

Според клуба по време на конгреса са направени промени, които „противоречат на устава на БФС“. Така жалбоподателят настоява за отмяна на всички решения, включително избора на Георги Иванов за президент.

Именно тази жалба става повод СГС да спре вписването на Иванов до приключване производството по исковата молба на "Скравена". Аматьорският отбор от едноименното село в община Ботевград е член на БФС и на това основание жалбата е допустима.

Определението на съда за отказ за вписване на промените може да се обжалва от БФС пред Софийски апелативен съд в 7-дневен срок, пише изданието „Сега“, като се позовава на Sportal.

Проверка на „Булевард България“ в Търговския регистър потвърди, че и към момента представляващ БФС е Михаил Касабов, който пое временно поста след оставката на Борислав Михайлов като президент на футболната федерация до избора на ново ръководство. В регистъра е публикувано и определението на СГС за спиране на производството по вписване на нов Управителен съвет и президент, избрани на 15 март. Тогава Иванов спечели гласуването срещу Димитър Бербатов, като само 1 глас доведе до това да не се стигне до балотаж между двамата претенденти за наследници на Михайлов.

Гонзо: Първото, което ще направя, е да освободя Емил Костадинов, Йордан Лечков и Михаил Касабов


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024