Снимка: © Getty Images

Американската служба за пътна безопасност (NHTSA) разследва случаи, при които се твърди, че автомобилите на Tesla са ускорили неволно и без намеса на водача. Общо 500 000 автомобила Model S, Model X и Model 3 от 2013 г. до 2019 г. са засегнати от този дефект, твърди NHTSA.

Националната администрация за безопасност на движението по магистрали е агенция на федералното правителство на САЩ, част от Министерството на транспорта. Той описва своята мисия като „Спасяване на човешки животи, предотвратяване на наранявания, намаляване на катастрофи, свързани с превозни средства“.

Част от засегнатите потребители съобщават, че автомобилът им внезапно ускорява, докато те са се опитвали да паркират. 127 жалби на потребители за внезапното ускорение от страна на колите на Tesla са били подадени в NHTSA. Твърди се, че е имало 110 произшествия с 52 ранени.

Американската агенция планира да прегледа заявлението и след това да реши дали има достатъчно доказателства, за да започне разследване на Tesla. Все още от Tesla не са правили изявление.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети