Жълт код за валежи в страната, предстои захлаждане в следващите дни Снимка: © Getty Images

Жълт код за интензивни валежи е обявен в 21 области в страната.

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, сочи прогнозата на НИМХ. На повече места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки.

Предупреждения с жълт код за валежи важат за областите Пловдив, Бургас, София-област, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Благоевград, Враца, Плевен, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Габрово, Ловеч, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик и Благоевград.

През деня ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°.

Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури там ще са 29°-31°, а температурата на морската вода е 28°-29°.

Над планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

В четвъртък и петък се очаква в страната да нахлуе по-хладен въздух, който да понижи температурите. В по-голямата част от страната те ще са между 24° и 29°.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024