Железният трон, мечът на Джон Сноу и костюми от "Game of Thrones" ще бъдат продадени на търг

Фенове на "Game of Thrones" (Игра на тронове) ще могат не само отново да се потопят във вселената на Вестерос, но и да си купят нещо от нея. Богата колекция от костюми, реквизити и декори от хитовия сериал на HBO беше обявена за продажба на търг. На него ще се продават редки експонати - от разтопения железен трон до мечове и драконови яйца.

Търгът се организира от аукционната къща Heritage Auctions. Феновете ще могат да наддават за над 2000 предмета, като цените ще варират от 450 евро до 18 хил. евро.

Един от най-ценните артикули е железният трон, който беше унищожен във финала на телевизионната сага. Tой всъщност не може да се използва за сядане, а по-скоро представлява просто парче метал. Сред предметите, които се продават, обаче има и копие на трона, изграден от мечове.

Други предмети, които ще бъдат предложени, са наметалата и кожените облекла на Денерис Таргариен, прословутият меч на Джон Сноу и значката "Ръката на кралицата", носена от актьора Питър Динклидж в последните сезони на сериала.

Ще бъдат продадени и различни облекла от поредицата - черното палто на Санса Старк от епизода "Домът на черното и бялото" от сезон 5, както и костюмът на Тириън Ланистър, изработен от истинска кожа. Бронята на Джейми Ланистър е най-скъпата дреха до момента - като началната ѝ цена е 20 хил. долара.

Един от артикулите, който предизвика особен ентусиазъм сред феновете, е камбана, продавана за 3000 долара. Става дума за камбаната от емблематичната сцена, превърнала се и в онлайн мийм. В нея Церсей Ланистър се разхожда в дрипи из улиците на Кралски чертог под камбанен звън и викове: "Срам".

Вицепрезидентът на HBO Джей Роу казва пред "Associated Press", че търгът е шанс за феновете да "грабнат част от историята".

"Игра на тронове беше момент от историята на нашата култура. Беше исторически момент за телевизията и за HBO", казва Роуе.

От началото на сериала HBO грижливо е съхранявала хиляди реквизити, костюми и декори, за да ги използва за потенциални спинофи или продължения. След като "House of the Dragon" (Домът на дракона) наскоро завърши втория си сезон, а други проекти са в процес на разработка, Роуи казва, че студиото вече знае какво трябва да задържи и с какво може да се раздели.

За феновете, които искат да се сдобият с част от "Игра на тронове", огромната колекция вече е отворена за предварително наддаване, а търгът ще се проведе от 10 до 12 октомври.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът отхвърли още две жалби на ДПС-Доган

Съдът казва, че не може да решава спорове между двамата представляващи ДПС, при положение, че те имат еднакви права

21:39 - 16.09.2024
Текстове от партньори

Ципурата и лаврака изместиха шарана и скумрията от предпочитанията на българите

Ципурата, лавракът и сьомгата изместват скумрията и шарана.

17:27 - 16.09.2024
Важно днес

Кметът на София обяви 17 септември за неучебен ден

Празникът на София ще е неучебен, но присъствен ден за учениците

17:15 - 16.09.2024
Технологии

Какво ново с iOS 18? Всичко за последния ъпдейт на Apple

С iOS 18 идват подобрения, както и нови функции

16:30 - 16.09.2024
Важно днес

Граждани срещу Гайтански - Вълка. Ще спре ли съдът нов завод за изгаряне на боклук

Изборът е земеделие или "мъртва зона" в Дунавската равнина, казват активисти, които се борят срещу инвестицията

16:20 - 16.09.2024
Важно днес

Зам.-кмет на Пловдив подаде оставка след обвинения в корупция

Собствената формация на зам.-кметицата свали доверието си от нея

14:26 - 16.09.2024