Остър конфликт се разрази между Жени-ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов в неделя. Той се случи по време на номинациите за нов Национален изпълнителен съвет на женската структура.

„Ябълката на раздора“ беше номинираната за член на съвета от Благоевград Елена Ташкова. Оказа се, че тя не била издигната от местната структура, а „наложена“ от централата на партията.

Събранието се проведе онлайн и на него бяха представени кандидатите за нов изпълнителен съвет от всички райони на страната. При гласуването 840 делегати подкрепиха предложения състав, трима бяха против, а 7 се въздържаха.

Самата Ташкова беше избрана, а това доведе до остра реакция на областния координатор от Благоевград Адриана Мелниклийска. Тя директно критикува Борисов, че централното ръководство е направило нейната номинация.

„Ние присъстваме 22 жени в залата и за всяка от нас, с изключение на една-единствена, която вие дадохте за номинация от Благоевград - всички ние сме изключително учудени защо това е нашата номинация. Нашите номинации официално са други. Не сме номинирали лицето Елена Ташкова. Кой и кога е изпратил на централата тази номинация? Кой и кога я е утвърдил за нашата област, за нас е неясно. Гарантирам ви, че нито една от жените, с изключение на самата Елена Ташкова, не желае да гласува за нея”, заяви тя.

Това доведе до остър отговор на Борисов, който обвини организацията за загуба на изборите в региона. Кмет на Благоевград след последния вот стана Илко Стоянов от „Има такъв народ“, а на изборите на 11 юли ГЕРБ-СДС спечели в областта с малка преднина пред ИТН.

„Аз ще ви отговоря – кой, кога и къде я е номинирал, това си е ваша работа“, каза лидерът на партията. „Вашата организация с подобно разединение доведе до това да загубим няколко избора в Благоевград. Ако искате, номинирайте друг. Резултатите от вашата разправии са факт. То не беше един областен ръководител, общински, жени, какви ли не номинации и все недоволни. Изпратете номинацията си и ще я приемем”.

„В Благоевград няма нещо, което да не сме направили, госпожо. Сто процента санирани блокове без пари на всички благоевградчани. Зали, булеварди, какво ли не – и вие губите избори след избори. Вие гласувате сигурно едни срещу други", продължи критиката си Борисов.

Мелниклийска отново се намеси и му каза, че официалните номинации за Жени-ГЕРБ от Благоевград били самата тя и Росица Димитрова – „затова се получи тази ситуация“.

Гласуването вече беше минало, но бившият премиер поиска прегласуване. „ГЕРБ е демократична партия и след като хората там имат друго предложение и считат, че ще е по-добро, не виждам проблем да прегласуваме Благоевград“, заяви той.

В крайна сметка Росица Димитрова беше избрана за член на съвета.

„Честито на новото ръководство на Благоевград. Кандидати имате много, резултати нямате. И съм убеден, че няма и да имате”, заяви Бойко Борисов.

Председател на женската структура ще е Екатерина Йорданова, а нейни заместници – Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Йончева-Фильова и Карамфила Гюрова.

„Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да може тези самозабравилите се мъже, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите. Извън шегата, неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от жените”, каза Бойко Борисов.


Бойко Борисов: До последния ден няма да излъчим кандидат за президент, "за да не го докопат"Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти