Жени, подкрепящи жени: Новата мода в Instagram Снимка: © instagram.com/jennifer.garner

През последните години социалните мрежи бяха завладени от различни предизвикателства, в които всеки номинира свой приятел или последовател, а така се създава огромна верига от публикации с еднаква тематика. През 2019 модерно беше #10yearchallenge, в което потребителите качваха свои снимки и ги сравняваха с такива отпреди десетилетие. Наскоро нашумя „Предизвикателството с възглавницата“, в което известни личности позираха с възглавница около талията си. Сега е време за нов #challenge.

Жени, подкрепящи жени, или #WomenSupportingWomen – това може да види всеки на стената си в Instagram днес. Предизвикателството представлява качване на черно-бяло „селфи“ и номиниране на няколко човека от нежния пол, които да сторят същото.

С хаштага „Предизвикателството е прието“ (#ChallengeAccepted ) вече са отбелязани поне три милиона публикации в социалните мрежи, пише The Cut.

Още в началото на настоящата седмица няколко известни личности качиха свои черно-бели снимки и добавиха описания, които отчитат силата и стойността на жените.

„Благодаря на всички магически жени в моя живот за непрестанната любов и подкрепа. Нека продължим да излъчваме светлина една за друга. Ето това означава сестринството“, написа в Instagram Рийз Уидърспун.

Клоуи Кардашиян посвети снимката си „на всички мои Кралици“. „Нека разпространяваме любов и винаги да помним, че трябва да сме по-мили една с друга“, написа още телевизионната водеща.

48-годишната актриса Дженифър Гарнър също се включи и отбеляза четири приятелки, сред които Дженифър Лав Хюит. „Изпращам ви любов, както и към всички жени, грижещи се за своите сестри. Ето така го правим, дами“, написа тя.

Ева Лонгория също беше активна в Instagram, а към предизвикателството се включи и младата тенисистка Дона Векич. Черно-бялата ѝ снимка беше придружена само от две сърца в същия цвят.

Дъщерята на Доналд Тръмп – Иванка, също качи своя черно-бяла снимка с посланието: „Всички сме майки – всички носим нещо уникално и красиво на този свят. Нека се обичаме“.

Говорител на Instagram съобщи пред The Cut, че новото предизвикателство цели „да празнува силата, да разпространява любовта и да напомня на всички жени, че да се подкрепят една друга, означава всичко“.

Не е ясно откъде и как започна #WomenSupportingWomen. Редакторът в „The New York Times“ Тейлър Лорънц пише, че и преди е имало мода да се качват черно-бели снимки с „хаштага“ #ChallengeAccepted, включително през 2016. Тогава се провеждаше кампания, която да информира за опасността от рак.

Представител на Instagram съобщи пред „The Times“, че първата публикация от новото предизвикателство се е появила преди седмица и половина. Тогава бразилската журналистка Ана Паула Падрао е „постнала“ своя черно-бяла снимка.

Пиар и маркетинг мениджър в социалната мрежа спекулира, че причината за серията „селфита“ е вдъхновена от силната реч на американския политик от Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес. Тя сподели, че е била наречена „кучка“ от колега от мъжки пол и отправи силни думи за стойността на жените. Оттогава насам публикациите, свързани с феминизъм и силата на нежния пол, са се увеличили, пише The Cut, цитирайки своя източник.

В Twitter се появиха предположения, че всичко е започнало от жените в Турция, които публикували черно-бели свои снимки миналата седмица. Поводът – да протестират срещу домашното насилие и убийството на жени, отбелязвайки смъртта на Пинар Гюлтекин – студентка, която бе убита от бившия си приятел миналия месец.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024