Жертви и ранени в Уисконсин, след като SUV се вряза в коледен парад Снимка: © Getty Images

Джип се вряза в коледен парад в американския щат Уисконсин, в резултат на което са загинали най-малко 5 души, а над 40 са били ранени, включително деца.

Видеа в социалните мрежи показаха как червено SUV преминава през няколко човека по време на събитието в гр. Уокешо, западно от Милуоки. Инцидентът се е случил около 16:40 ч. местно време в неделя.

Първоначално директорът на местната полиция Дан Томпсън отказа да назове броя на жертвите, тъй като служителите на реда искат първо да уведомят близките на загиналите. По-късно властите обявиха цифрите, които не са окончателни, защото броят на загиналите може да се увеличи.

Инцидентът не се смята за терористичен акт на този етап, твърдят от полицията, но не обявяват какви са възможните мотиви за престъплението. Шофьорът е бил арестуван, а ранените са откарани в близките лечебни заведения. Детската болница в Уисконсин е приела 15 деца към 20 ч. в неделя.

Друго видео в интернет показва как автомобилът блъска предпазните заграждения и се чуват изстрели, вероятно произведени от полицията. Те са стреляли по автомобила в опит да го спрат, потвърди един от служителите на реда, цитиран от CNN.

Пред местната медия „Милуоки Джърнъл“ жена заявява, че автомобилът е блъснал танцов състав от момичета на възраст между 9 и 15 години.

"Видяхме джип, който просто дава газ до дупка и препуска с пълна скорост към парада. Тогава чухме силен удар, оглушителни крясъци и писъци от хора, ударени от превозното средство", казва местен жител пред вестника.

Коледният парад в Уокешо - малък град с население около 72 хиляди души - се провежда традиционно всяка година в неделята преди Деня на благодарността. Празненствата включват танци и маршове по улиците.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024