Гумите може да изглеждат като аксесоар, но всъщност вероятно са най-съществената предпоставка за безопасност на автомобила - особено по време на зимния сезон.

Зимните и всесезонните гуми са предназначени не само за сняг, но и за дъжд, киша и други неприятни обстоятелства, които могат да ви попречат на шофирането през по-студената част от годината.

В чест на 150-ата си годишнина Continental стартира кампанията „В движение от 150 години“, която ще се проведе през октомври и ноември.

В периода от 1 октомври до 15 ноември клиентите, които изберат да сменят гумите си с нови от Continental, могат да спечелят и награди. Подаръците са за всички хора, които закупят комплект от 4 броя гуми Continental - независимо от размера им и независимо дали са зимни или всесезонни, за пътнически, лекотоварни или автомобили 4х4.

При покупката на гуми до 16 инча потребителите може да получат Bluetooth високоговорител JBL като подарък. Гумите с размер 17 или повече инча ще се сдобият с Bluetooth слушалки JBL. Условията на кампанията могат да се разгледат на сайта на Continental.

През 2021 г. излиза най-новото поколение на зимните гуми на компанията - WinterContact TS 870 и WinterContact TS 870 P. Те са наследници на успешната гама WinterContact TS 860, която постигна най-добри резултати в многобройни независими тестове на гуми

WinterContact TS 870 е идеален избор за автомобили с по-малки и средни размери. Някои от предимствата на този дизайн са новоразработените взаимосвързани триизмерни зацепващи ламели, които създават още по-големи джобове за снега в протектора за по-добро сцепление.

Напредъкът при характеристиките за безопасност и екологичните норми също е впечатляващ: 10% увеличение на пробега, придружено от намаление на съпротивлението при търкаляне с два процента.

WinterContact TS 870 P са създадени за автомобили и джипове от среден клас. Тук разработчиците са постигнали четири процента подобрение при спиране на мокра настилка в сравнение с предходната гама, както и 8 процента подобрение на характеристиките при аквапланинг − без да нарушават нейните характеристики в други отношения.

Подобрения от 5% при спиране върху лед, 6% при шофиране върху суха настилка и 6% при шофиране върху сняг също заслужават специално внимание от любителите на автомобилите.

WinterContact TS 860 S остава изборът от най-висок клас на компанията за спортни и луксозни автомобили и осигурява оптимално поведение през зимата при всякакви обстоятелства.

Continental предлага и гумата за всички сезони AllSeasonContact. С комбинацията от отворени рамене за устойчивост при аквапланинг и твърда шарка на протектора водачът ще държи ситуацията под контрол през цялата година.

Каучукова смес със силициев диоксид гарантира, че водачите целогодишно могат да разчитат на добро сцепление и спирачно поведение. Гумите AllSeasonContact пестят гориво, намаляват въглеродните емисии и имат впечатляваща ефективност при шофиране.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ предлагат на ГЕРБ да подпишат меморандум или да се отиде на избори "две в едно"

В документа са записани предложения за реформи в няколко области

19:44 - 20.02.2024
Важно днес

ТЕЦ "Контур Глобал Марица-изток" 3 спира работа в полунощ

Договорът на централата с НЕК изтича, работници няма да се съкращават

19:29 - 20.02.2024
Важно днес

Два билборда под прозорците на Митрофанова ще напомнят за Навални

ДСБ постави паната на метри от резиденцията на Елеонора Митрофанова

18:11 - 20.02.2024
Важно днес

Четири години по-късно: тунелът "Железница" най-после е отворен

Съоръжението на АМ "Струма" е пуснато близо 2 г. след края на строителството

17:32 - 20.02.2024
Бизнес

КЗК одобри нова ключова сделка: Арабски оператор придобива контрола над Yettel

Решението на антимонополната комисия е взето на 15 февруари

15:31 - 20.02.2024
Кино и сериали

Дългата и мъчителна история на филмите за "Фантастичната четворка"

Може ли филм за Фантастичната четворка най-накрая да има безусловен успех?

15:30 - 20.02.2024
Важно днес

ПП-ДБ иска ревизия на медицинските стандарти заради случая "Даная"

И след ротацията ПП-ДБ ще следи отблизо болниците заради случая "Даная"

15:15 - 20.02.2024