Победата на Неделя Щонова и Наско Месечков в "Dancing Stars" раздели зрителите в социалните мрежи Снимка: © Facebook/Dancing Stars

След три месеца репетиции, танци и съревнования голямата победа в "Dancing Stars" отиде при тв водещата д-р Неделя Щонова и партньора ѝ Атанас Месечков. В социалните мрежи много от зрителите на риалити формата посрещнаха тази новина с огромно недоволство, въпреки че победителят на финала се определя изцяло от зрителския вот.

До финала на танцувалното състезание достигнаха четирима от участниците - при това само жени. Това бяха Щонова, шампионката по карате Ивет Горанова, синоптичката на bTV Натали Трифонова и певицата Дара. В предаването се състезаваха общо 16 звездни двойки - 7 жени и 9 мъже.

Щонова и Месечков всъщност бяха единствената двойка на финала, която не успя да получи максималния брой точки от журито - 40. В първия си танц за вечерта те взеха 39 т., а във втората си задача, която беше фрийстайл, постигнаха същия резултат.

@dancingstarsbulgaria 💥 Но не забравяй, че финалната дума имаш ти! Направи своя фаворит #победител ♬ original sound - Dancing Stars Bulgaria

Шампионката по карате Ивет Горанова се нареди на четвърта позиция, като в последните си два танца получи от журито съответно 38 и 40 точки.

Едни от големите фаворити на публиката - певицата Дара и партньорът ѝ Димитър Георгиев постигнаха максимален резултат и в двете си изпълнения, но в крайна сметка останаха на второ място във финала.

След обявяването на победителите в "Dancing Stars" социалните мрежи бързо се напълниха с остри реакции. Зрители посочват, че миналата седмица двойката-победител е събрала най-нисък резултат от журито, но според публикуваните данни на страницата на предаването във Facebook става ясно, че тя е била спасена благодарение на зрителския вот.

"За пореден път, както във всеки един формат, победителят беше избран още от самото начало. Абсолютно разочарование е да проваляте цялостната идея на това иначе толкова приятно за гледане шоу…абсурдни сте, вие се подигравате с публиката… Дара и Джими са най-добрите и това не може да го промените, без значение за кого сте отредили тази купа", пише потребител в социалните мрежи.

Публикацията за победата на Щонова и Месечков е събрала и предимно гневни реакции - близо 1,2 хил. души.

"Dancing Stars" се завърна след близо 10-годишна пауза тази пролет по bTV, но сезонът беше белязан и от няколко скандала. Сред тях беше и отпадането на актьора Филип Буков. То се случи в негово отсъствие - заради работен ангажимент Буков отсъства от предаването на живо и се наложи танцът му да бъде записан предварително и излъчен на запис. Същата вечер той беше остро критикуван от журито, че не се е явил лично да танцува.

Впоследствие актьорът отпадна от надпреварата, като много от зрителите бяха изненадани предвид добрите му резултати и подкрепата от негови фенове и поставиха под съмнение прозрачността на вота.

Във видеа в социалните мрежи Буков отказа да коментира подробно случая, но поясни, че е уведомил продуцентите за своите работни ангажименти още преди предаването да започне. В крайна сметка той заяви, че няма как да предпочете шоуто пред работата си в театъра, тъй като все пак актьорството е неговата професия.

В публикация в профила си във Facebook Буков отговори и на критиките, че шоуто може да е нагласено: "Много хора ми писаха, че било “нагласено” и недоумяват как е възможно. Това не мога да го коментирам, а пък и не ме интересува. Конспиративни теории и съмнения винаги ще има".

Последният сезон на Dancing Stars продължи близо три месеца, като за победата се състезаваха общо 16 двойки. Те трябваше да се борят не само за подкрепата на публиката, но и за одобрението на професионалното жури. То е в състав треньорката по художествена гимнастика Илиана Раева, преподавателката по латино танци Галена Великова, 15-кратната републиканска шампион по спортни танци Франциска Йорданова - Папкала и финалистът на Европейското първенство по стандартни танци Томаш Папкала.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024